Poļu nams organizēja Mikolajkus un pasniedza maziem daugavpiliešiem Ziemassvētku dāvanas

foto: cpk.lv
foto: cpk.lv

Decembris daudziem no mums ir Ziemassvētku un brīnumu gaidīšanas laiks.

Adventa laikā gribās padarīt pasauli labāku un gaišāku.

Daugavpils Poļu kultūras centra direktore Žanna Stankeviča pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Centra Poļu studentu klubs šajā laikā organizējis dažas labdarības akcijas.

Par godu Svētā Nikolaja dienai (poliski – Mikołajki) kluba pārstāvji apmeklēja dažās Daugavpils izglītības iestādes, skolēnu uzmanībai piedāvājot svētku programmu, kurā piedalījās teātra studija „Улыбающаяся радуга” Milenas Rožanskas vadībā, slavenais tautas deju kolektīvs „Kukulečka” (vadītāja Žanna Stankeviča), Alises Mejas vokālā studija, kā arī brīvprātīgie – Daugavpils teātra aktieri. Svētku programmu noskatījās Bērnunama-patversmes „Preidīte” audzēkņi, poļu pirmsskolas izglītības iestādes, 5.pirmsskolas izglītības iestādes poļu grupas audzēkņi, kluba „Польская хатка” locekļi.

Mazo skatītāju uzmanībai piedāvāja interesantus uzvedumus, kuros darbojās pats Mikolajs, kā arī meža zvēri, rūķi un citi pasaku tēli, tika pasniegtas arī dāvanas un saldumi. Gan skatītāji, gan pasākuma rīkotāji bija ļoti apmierināti.

Jāpiebilst, ka šāda veida projekts jau trešo gadu pēc kārtas tiek realizēts, pateicoties fonda „Semper Polonia” un Polijas Ārlietu ministrijas atbalstam.

Svētā Nikolaja diena tiek svinēta Ziemassvētku priekšvakarā. Katoļi šo svēto godina, jo viņš ir bijis žēlsirdīgs, pie viņa pēc palīdzības un aizstāvības griežas jūrnieki un ceļotāji, tiek uzskatīts, ka viņš ir arī nabagu un bērnu aizbildnis.

Polijā Svētā Nikolaja dienu (Mikolajkus) svin 6.decembrī. Tie ir iemīļotākie bērnu svētki, jo saskaņā ar tradīciju katrs no viņiem saņem no Svētā Nikolaja dāvanas, kas tiek atstātas naktī no 5. uz 6.decembri aiz durvīm atstātajās kurpēs.



Написать комментарий