Mihails Pupiņš: Pateicos pilsētniekiem un plašsaziņas līdzekļiem par palīdzību pazudušo bruņurupuču meklējumos

foto: Mihails Pupiņš
foto: Mihails Pupiņš

Daudzus daugavpiliešus satrauca ziņa par divu retu bruņurupuču nozagšanu no Latgales zoodārza.

Pirmkārt, visiem zināms, ka zoodārzā attiecību ar apmeklētājiem pamatā ir uzticība: daudzus dzīvniekus var ne tikai apskatīt, bet arī pabarot, paglāstīt un pat paturēt rokās. Otrkārt, nozagti bruņurupuči ir reti, aizsargājami dzīvnieki, kuri diez vai izdzīvotu ārpus zoodārza. Treškārt, bija ļoti žēl, ka apmeklētāji neattaisnoja uzticību un ļoti sarūgtināja divus labus cilvēkus – Mihailu un Aiju Pupiņus, kā arī visu zoodārza draudzīgu komandu.

Taču Latgales zoodārza administrācija nepadevās un ar vietējās preses starpniecību griezās pie laupītājiem ar lūgumu atdot dzīvniekus, paskaidrojot, kādēļ to vajadzētu darīt. Administrācija solīja, ka bez liekiem jautājumiem nozagto bruņurupuču vietā iedos ūdens bruņurupuci, kas labāk pielāgojas dzīvei mājas apstākļos.

Mūsu pilsētā dzīvo atsaucīgi un līdzjūtīgi cilvēki, pateicoties kuriem šim detektīvstāstam ir labas beigas. Pirmdien zoodārzā atnesa vienu no nozagtajiem bruņurupučiem, par ko portāls Gorod.lv ziņoja šeit.

Otrdienas vakarā Mihails Pupiņš paziņoja mūsu portālam vēl vienu labu ziņu – vienā no Daugavpils dzīvojamo māju kāpņu telpām atrada lupatās ietīto bruņurupuci. Pilsētnieks, kurš to atrada, uzreiz piezvanīja Mihailam un apjautājās, kas viņam jādara.

Uz vietas atbraukušais zinātnieks konstatēja, ka atradenis ir otrais grieķu bruņurupuča tēviņš, kas bija nozagts decembra sākumā. Vīrietis un viņa mazais dēls nodeva bruņurupuci zoodārza direktora rokās. Kādu laiku abi bruņurupuči pavadīs karantīnā, pēc tam ieņems savu ierasto vietu zoodārza voljerā.

Mihails Pupiņš no sirds pateicas pilsētniekiem un plašsaziņas līdzekļiem par palīdzību un atbalstu. Neskatoties ne uz ko, zoodārzā voljeri netiks slēgti, jo tā darbinieki tic cilvēku godīgumam un tam, ka labu cilvēku ir vairāk, nekā sliktu. Informācija par Latgales zoodārzu ir pieejama tā mājas lapā www.latgaleszoo.biology.lv.



Написать комментарий