Prātu asinoša, izzinoša un aktīva brīvā laika pavadīšana Krāslavā

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Par tradīciju kluvušās prāta spēļu cīņas „Labirintos” jau 4.gadu decembra sākumā pulcē skolu komandas Krāslavas bērnu un jauniešu centrā, kur vairāku stundu laikā šogad starp piecām komandām tika izspēlētas 2 prāta, veiklības un veiksmes spēles SKYBRIDGE un KATAMINO!

Tas ir individuāls un komandas piedzīvojums, jaunas emocijas, patstāvība, savstarpēja uzticēšanās un kopīgs darbs.

Kā vēsta Krāslavas novada portāls, 5.kl. vecuma grupā par uzvarētājiem cīņās kļuva Krāslavas pamatskolas komanda „Antivīruss”, 2.vietā pēc saņemto punktu skaita ierindojās Krāslavas Varavīksnes vidusskolas komanda „Varavīksne”. Savukārt 6.-7.kl. vecuma grupā 1.vietu izcīnīja Krāslavas pamatskolas komanda „Gudrie”, 2.vietu- Krāslavas Varavīksnes vidusskolas komanda „Unikums”, 3.vietu -Krāslavas gr. Plāteru v.n. Poļu pamatskolas komanda „Uzmanīgi, liriķi!”.

Arī komandu kapteiņiem bija sava loma kopējo punktu ieguvē, katram bija jāizspēlē sava- individuālā spēle. Un tās rezultātā 3.vietu iegūst Amanda Bidzāne (Krāslavas gr. Plāteru v.n. Poļu pamatskolas komanda „Uzmanīgi, liriķi!”), 2.vietā ierindojas Krāslavas pamatskolas komandas „Gudrie” kapteine Dana Soskova un Sabina Kološina no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas komandas „Varavīksne”. 1.vietas katrs savā vecuma grupā iegūst Krāslavas Varavīksnes vidusskolas komandas „Unikums” kapteinis Daniils Cimmermans un Normunds Kalinka no Krāslavas pamatskolas komandas „Antivīruss”. Saņemtie diplomi, balvas un  saldumi atjaunos enerģiju, kas ir nepieciešama spēlējot jautru un azartisku spēli.

Spēļu dalībniekiem arī ikdienā, apmeklējot prāta spēlu pulciņu, ir iespēja apgūt pieredzi, kas palīdz attīstīt un piedomāt par sevi kā nākamo uzņēmēju, jo veiksmīgas karjeras pamatā ir gan zināšanas mums ierastā skaidrojumā, gan arī uzdrošināšanās pieņemt lēmumu, riskēt, elastīgi reaģēt uz pārmaiņām, izjust konkurenci.

Prāta spēļu cīņas kļūst populārākas Krāslavas pilsētā un novadā.To apliecina arī jaunāko klašu 2.-3. aktīva iesaistīšanās prāta spēļu nodarbēs, kur kopā tiek pilnveidota prasme uzklausīt un izvērtēt atšķirīgus viedokļus, mācoties uzticēties un cienīt viens otru, asinot prātu un bagātinot emocijas.



Написать комментарий