ASV aktrise atzinās, ka ir sūtījusi B. Obamam indīgas vēstules

foto: texarkanagazette.com
foto: texarkanagazette.com

Bijusī aktrise Šenona Ričardsone Teksarinas (Teksasas štata) federālajam tiesnesim atzinās, ka tik tiešām sūtīja ASV prezidentam Barakam Obamam vēstules ar nāvējošu indi ricīnu, ziņo Associated Press.

Pēc Š. Ričardsones aizstāvja vārdiem viņa piekrita darījumam ar izmeklēšanu, un tagad viņas cietumsods var sastādīt 18 gadus. Sievietei draudēja mūža ieslodzījums par bīstamo vielu izgatavošanu un uzglabāšanu, – ziņo top.rbc.ru.  

Š. Ričardsone filmējās seriālos „Staigājošie miroņi” un „Vampīra dienasgrāmatas”, tēlojot otrā plāna lomas. Viņa tika arestēta 2013. gada jūnijā. Bez B. Obamas viņas vēstuļu ar indi adresāti bija Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs un asociācijas „Mēri pret nelegālajiem ieročiem” vadītājs Marks Gleizs. Aktrisei ir seši bērni, viens no viņiem piedzima pēc viņas apcietināšanas.

Politiķiem adresētās vēstules, kuras nosūtīja Š. Ričardsone, saturēja draudus, kas ir saistīti ar viņu cīņu par ieroču brīvās aprites ierobežošanu.

Ricīns ir bioloģiskas izcelsmes toksīns, kuru iegūst no ricīnauga pupām. Tas ir sešas reizes indīgāks nekā ciānkālijs. Ricīna kniepadatas galviņas izmēra dozas ir pietiekami, lai nogalinātu pieaugušu cilvēku. Nāve iestājas 36 stundu laikā pēc saindēšanās.    


Написать комментарий