Veikalu darbinieki jūtas kā zombiji un vergi

foto: maxima.lv
foto: maxima.lv

SIA Maxima Latvija darbiniece atklāj, ka šajā uzņēmumā strādājot pēdējās divas dienas, jo viņas vadzis esot lūzis, vēsta laikraksts Diena, rakstot par to, kā jūtas lielveikalu darbinieki.

«Katru dienu jutos kā vergs - nesaprotu, kā noturējos tur pusotru gadu. Strādāju desu nodaļā - staipīju 40 kilogramu smagas kastes. Pirms tam gandrīz neslimoju, bet pusotra gada laikā nolikos regulāri. Veikala vadītāja sapulcē reiz piekodināja, lai neviens nedomā ņemt darbnespējas lapu, jo aizvietotāju neesot. Ja kāds atļāvās slimot, attieksme no vadības pasliktinājās momentā! Mūsu lielveikalā kopumā trūka apmēram 40 darbinieku - mainība bija kā konveijerā. Un ne tik daudz algas, cik attieksmes dēļ,» atklājusi sieviete.

Jautāta, vai viņai veikala vadība likusi iegādāties neizpārdotās preces ar pēdējās dienas derīguma termiņu, Nora atbildējusi noraidoši, bet atklājusi, ka norakstīto maizi darbiniekiem izdalot bez maksas. Uzņēmuma rīcību šajā it kā cēlajā solī viņa saucot par cinisma augstāko pakāpi - maizi vispirms drīkstējusi izvēlēties veikala administrācija, bet, ja kas palika pāri, to bija ļauts ņemt zāles darbiniekiem. «Mana alga bija trīsreiz zemāka nekā administrācijai - vai tiešām viņi nevar atļauties paši nopirkt maizi?» teikusi Maxima Latvija darbiniece.

Neapmierinātību ar darba apstākļiem Dienai paudusi arī AS Drogas darbiniece Sintija. Jaunā sieviete strādā par pārdevēju vienā no šī uzņēmuma veikaliem un ir neizpratnē par vadības attieksmi: «Ikreiz, kad saslimstu, vadītāja man zvana un lūdz, lai nāku strādāt. Atteikuma gadījumā nākas izjust kaut ko līdzīgu mobingam. Skaidri liek saprast arī to, ka slimības lapu vienlaicīgi nedrīkst ņemt divi darbinieki. Pagājušajā mēnesī man nācās nostrādāt gandrīz 200 stundu, uz beigām jutos kā zombijs, jo pa vidu iekrita nakts maiņas, kad jākārto akcijas preces, bet saņemtais atalgojums bija neadekvāti zems - nedaudz virs 200 latiem.»

Kā vēstīts, šā gada 21. novembrī Rīgā, Zolitūdē sagruva lielveikala Maxima jumts, nogalinot 54 cilvēkus un daudzus ievainojot. Patlaban tiek meklēti traģēdijas cēloņi un vainīgie. Taču tas aktualizējis arī jautājumu par lielveikalu attieksmi pret saviem darbiniekiem.


Написать комментарий