Daugavpilieši gandrīz katru dienu vēršas Valsts darba inspekcijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilieši gandrīz katru dienu vēršas Valsts darba inspekcijā, šīs institūcijas darbinieku visnoslogotākie mēneši ir augusts un decembris, portālam Gorod.lv paziņoja Latgales reģionālās Valsts darba inspekcijas vecākā inspektore-juriste Dace Stivriņa.

„Daugavpilī nodarbinātie cilvēki gandrīz katru dienu griežas Darba inspekcijā pēc konsultācijas Darba likuma vai darba aizsardzības jautājumos – cilvēki sazinās telefoniski vai ierodas personīgi”, teica D.Stivriņa.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, kad daugavpilieši visaktīvāk griežas pēc konsultācijas, Latgales reģionālās Valsts darba inspekcijas vecākā inspektore-juriste atzīmēja, ka parasti tas notiek augustā – pēcatvaļinājumu laikā, un decembrī, kad daudzi vēlas nokārtot neatrisinātus jautājumus. Jāņem vērā, ka Darba inspekcijas darbinieki konsultē, sniedzot atbildes uz uzdotajiem jautājumiem un stāstot par iespējamiem risinājumiem, bet lēmumu, kā rīkoties, pieņem pats darbinieks.

Interesanti, ka katru mēnesi Daugavpilī tiek fiksēti darba devēju pieļautie rupji normu pārkāpumi. Tomēr D.Stivriņa atzīmēja, ka mūsu pilsētā strādājošie darbadevēji nav visaktīvākie likuma pārkāpēji, Latvijā šajā ziņā ir vērojams aptuveni vienāds pārkāpumu līmenis.

Jāatzīmē, ka precizēt informāciju par to, vai pārceltajās darba dienās (14. un 28.decembrī) darba laiks ir jāsamazina, var ielūkojoties savā darba līgumā vai uzņēmuma iekšējās kārtības dokumentā. 


Написать комментарий