Eiroparlamentā noraida rezolūciju par mazu bērnu apmācīšanu masturbēšanā

foto: cvetymudrosti.com.ua
foto: cvetymudrosti.com.ua

Pēc sīvām debatēm par Eiroparlamentā ierosināto rezolūciju "Seksuālā un reproduktīvā veselība un tiesības", kurā bērniem līdz četriem gadiem skaidro kāda bauda ir darboties ap saviem dzimumorgāniem, tā tomēr nav tikusi apstiprināta.

Pretēji citām līdzīgām rezolūcijām, šī beigu beigās izrādījās pārāk radikāla. Vecāki Eiropā vēlas izvēles iespējas par to, kas - viņi vai svešinieki -  viņu bērniem skaidro dzimumdzīvi un to vai sniegt viņiem parastu izglītību un ģimenes dzīvi nevis agresīvas apmācības par seksu un kontracepciju.

Vēl līdz vakardienai tika saņemti vairāk kā 80 tūkstoši Eiropas Savienības iedzīvotāju protesta ziņojumi saistībā ar šo rezolūciju un paredzams, ka pēdējo 24 stundu laikā šis skaits pārsniedzis 100 tūkstošus. Arī sociālajos tīklos rezolūcijas pretinieku lapas saņēma milzīgu atbalstu, īsā laikā savācot lielu sekotāju skaitu. Visbeidzot protests notika arī klātienē pie Eiroparlamenta ēkas Strasbūrā, kur tika lemts par to.

Lai arī pašā Eiroparlamentā un tā komisijās Portugāles pārstāves Edītes Estrellas ierosinātā rezolūcija saņēma lielu lobiju, beigu beigās tā tomēr tika noraidīta.


Написать комментарий