Marka Rotko mākslas centrā parakstīts līgums par 8 miljonu latu vērtā ES projekta īstenošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 11.decembrī, Marka Rotko mākslas centrā līgumu parakstīja Valsts izglītības attīstības aģentūra un Daugavpils Profesionālā vidusskola.

Līgums ir saistīts ar vērienīga izglītības iestādes infrastruktūras uzlabošanas un aprīkojuma modernizācijas ES projekta īstenošanu, un tā parakstīšanā piedalījās Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās un Daugavpils Profesionālās vidusskolas vadītāja Ingrīda Brokāne. Puses apmainījās ar mapēm ar dokumentiem, Daugavpilij uzdāvināja īpašu ES projekta emblēmu un papildmateriālus.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāres Sandas Liepiņas vārdiem, profesionālajai izglītībai Latvijā tiek pievērsta liela uzmanība un šodien parakstītais līgums veicinās turpmāko attīstību.

Pasākumā piedalījās arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš pilsētas vadības vārdā apsveica visus klātesošos šajā svarīgajā dienā un solīja atbalstu projekta īstenošanā.

Pasākuma ietvaros līgums tika parakstīts arī ar būvfirmas „Arčers” valdes priekšsēdētāju Armandu Garkalnu, jo tieši šī firma veiks darbus Profesionālās vidusskolas sešās ēkās.

Pēc Profesionālās vidusskolas direktores vārdiem, projekta īstenošanu plāno uzsākt nākamā gada februārī, bet pabeigt – 2015.gada augustā. Būvfirma solīja, ka darbi tiks veikti 5 mēnešu laikā. Projekta ietvaros tiks veikta ēku renovācija, komunikāciju nomaiņa, infrastruktūras uzlabošana. Darbu veikšanas laikā nodarbības notiks ēkā, kura atrodas Stropos, šobrīd netiek izmantota un kuru pašvaldība atļāvusi izmantot. Izglītības iestādes infrastruktūras uzlabošana un aprīkojuma modernizācija izmaksās 7 943 823 latus.

I.Brokāne uzskata, ka pēc šī vērienīga projekta īstenošanas Profesionālā vidusskola varēs pretendēt uz Kompetenču centra statusu. Atgādināsim, ka šī mācību gada sākumā tika mainīts izglītības iestādes nosaukums – Valsts tehnikuma vietā to sauc par Daugavpils Profesionālo vidusskolu.

Jāatzīmē, ka uz Kompetenču centra statusu pretendē vēl viena Daugavpils izglītības iestāde – Daugavpils Celtnieku profesionālā vidusskola. 



Написать комментарий