Banka atteicās izmaksāt Daugavpilij garantiju par lauzto tramvaju piegādes līgumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Stāstot portālam Gorod.lv, ar kādu mērķi piektdien, 13.decembrī, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pētris Dzalbe plāno apmeklēt Baltkrievijas rūpnīcu, kurai jāpiegādā Daugavpilī tramvaju vagoni, kā arī komentējot faktu, ka AAS „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” plāno griezties tiesā, pārsūdzot līguma laušanu, P.Dzalbe paziņoja:

„Šobrīd ir grūti teikt, kādas varētu būt AAS „Belkommunmaš” pretenzijas, jo viņi nelūdza pagarināt līgumu vai garantiju. Pašvaldība un AS „Tramvaju uzņēmums” dažās reizes atgādināja partnerim, ka, ja viņš vēlas turpināt tramvaju piegādi, viņam savlaicīgi jāiesniedz lūgums par līguma termiņa pagarināšanu, lai to varētu saskaņot ar Satiksmes ministriju un varētu noformēt līguma garantijas termiņa pagarināšanu. Tas netika izdarīts, un pašvaldībai nekas cits neatlika, kā lauzt līgumu, kā tas ir atrunāts ES projektu īstenošanas noteikumos”, paziņoja P.Dzalbe.

Tomēr, izrādās, ka saņemt bankas garantiju nebūs vienkārši. P.Dzalbe paziņoja, ka 11.decembrī pašvaldība saņēma vēstuli no Baltkrievijas bankas, kurā banka atsaka izmaksāt līdzekļus, norādot, ka AAS „Belkommunmaš” esot iesniegusi dokumentus, sakarā ar kuriem bankai neesot pamata pārskaitīt naudu. Tādējādi 5% no līguma summas (aptuveni 231 tūkst. lati) pašvaldības bankas kontā pagaidām nav ieskaitītas.

P.Dzalbe neprecizēja jautājumus, kurus plāno apspriest ar Baltkrievijas pusi, apliecinot, ka visu izstāstīs pēc brauciena preses konferencē, kas notiks 23.decembrī.

Viņš paziņoja, ka viņam neesot bail, ka pašlaik notiekošais varētu sabojāt attiecības ar Baltkrieviju, jo līgums tiek lauzts Latvijas partnera (starpnieka) nolaidības dēļ.

Tāpat P.Dzalbe atzīmēja, ka uzskata šo jautājumu par saimniecisko, nevis politisko. Kā viss beigsies, un kas notiks ar Daugavpilī piegādāto vienīgo vagonu, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks neprognozēja, atzīmējot, ka tas būs skaidrāks pēc brauciena uz Baltkrieviju.


Написать комментарий