Vicemērs uzskata, ka izsludināt Daugavpilī Ziemassvētku rotājumu konkursu nav par vēlu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Ziemassvētki un Jaunais gads nav tikai gaidītākie svētki, bet ir saistīti arī ar īpašu gaisotni, kuru veido izrotātas egles, virtenes un dzīvespriecīgi cilvēki.

Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Kultūras pārvaldi šo svētku priekšvakarā parasti izsludināja Ziemassvētku rotājumu (āra dekoru) konkursu, kurā piedalījās vairāki pilsētnieki, labprāt izrotājot ēku fasādes, logus, pašvaldību iestāžu piegulošās teritorijas, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkonus un privātmāju pagalmus.

Taču otro gadu pēc kārtas šis konkurss, kurā agrāk pasniedza arī naudas balvas, netiek rīkots. Portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, kāpēc šī laba tradīcija tika aizmirsta.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska mūsu portāla žurnālistam ar šo jautājumu ieteica griezties Daugavpils pilsētas domē, jo parasti tā esot bijusi tieši Domes iniciatīva.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa bija ļoti paškritiska, paziņojot žurnālistam, ka viņa esot pieļāvusi to, ka konkurss nav izsludināts. I.Andiņa atzīmēja, ka parasti šo pasākumu atbalstīja banka, kura nodrošināja labas naudas balvas.

Savukārt pilsētas kultūras jomas kurators Jānis Dukšinskis bija noskaņots optimistiski, paziņojot, ka nekas nav zaudēts un konkurss var tikt izsludināts.

„Konkursa rīkošana bija plānota, es precizēšu, kāpēc, tas netika izsludināts. Taču laiks vēl ir, ja vecais konkursa nolikums ir spēkā, varam to izsludināt. Cik man zināms, pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, skolas un uzņēmumi aktīvi piedalījās tajā, un tas ir liels „pluss””, pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Pēc viņa vārdiem, Ziemassvētku rotājumu (āra dekoru) konkurss esot ļoti labs un viņš atbalsta tā rīkošanu, tādēļ tuvākajā laikā virzīs šo jautājumu deputātu izskatīšanai.

Daugavpils novada dome decembra vidū beigs pieņemt pieteikumus izsludinātajā konkursā-skatē „Ziemassvētki katrā logā”. Konkursa mērķis ir noteikt oriģinālāko un gaumīgāko Ziemassvētku noformējumu objektu – skolu, kultūras namu, saieta namu, kapitālsabiedrības iestādi un citu sabiedrisko vietu. Kopējais balvu fonds ir 1 000 lati.


Написать комментарий

ka nav, uzvarētājs jau sen ir zināms, drošivien.