Rehabilitāciju Jūrmalā pašlaik iziet 12 Zolitūdes traģēdijā iesaistīti bērni

foto: lucina.ru
foto: lucina.ru

Rehabilitācijas centrā Jūrmalā pašlaik atrodas 12 bērni, kuri cietuši Zolitūdes traģēdijā; tuvākajā laikā uz turieni dosies vēl 50 bērni ar tuviniekiem, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Kopumā pašlaik ir pabeigts pirmais palīdzības sniegšanas posms, kurā psiholoģiskā palīdzība sniegta gan skolās, gan bērnudārzos. Pašlaik ar 22 bērniem saistībā ar Zolitūdes traģēdiju turpina strādāt psihologi.

Pēc VBTAI rīcībā esošās informācijas, neviens no Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un bez vecākiem palikušajiem bērniem nav ievietots bērnunamos, arī audžuģimeņu palīdzība pašlaik nav bijusi nepieciešama. Kā ziņots, VBTAI rīcībā esošā informācija liecina, ka traģēdijā Zolitūdē kādu no vecākiem ir zaudējuši 23 bērni. Vēl 15 bērnu vecāki nelaimē tikuši ievainoti. Visi bērni atrodas pie tuviniekiem.

21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

VBTAI un Rīgas domes speciālisti ir snieguši un turpina sniegt atbalstu kopumā 104 bērniem, kuri tiešā vai netiešā veidā bijuši iesaistīti Zolitūdes traģēdijā.

Ilgstošs atbalsts būs vajadzīgs daudziem bērniem. Ir bērni, kuriem pēc traģiskā notikuma bailes pieiet pie loga, iziet no mājas, bailes, ka vecāki varētu aiziet uz veikalu un neatgriezties, teica speciāliste.


Написать комментарий