Labdarība – veids kā aizsargāt to, kas neaizsargāts

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Ziemassvētki ir tradicionāls labdarības laiks. Arī Krāslavas novada „Pīlādzītis” darbinieki, audzēkņi un viņu vecāki decembrī Adventes laikā organizēja labdarības akcijas, ziņo Krāslavas novada portāls.

Pirmajā akcijā ar saukli „Dots devējam atdodas”  visi varēja ziedot un pēc tam bez maksas savstārpēji apmainīties ar labām drēbēm, apaviem, rotaļlietām, grāmatām. 

Akcijā bija iespēja kādam  atbrīvoties no liekā, bet citam - atrast „pērles”! Tur ir tā burvība – dot kādam to, kas pašam vairs nav vajadzīgs.

Katrs atrada sev nepieciešamo: vai siltu segu, vai ērtu džemperi, vai košu mīkstu mantiņu, vai CD ar bērnu multfilmu, vai skaistas kurpes, vai gudru bērnu enciklopēdiju. Bet akcijas noslēgumā vairākas kārbas un maisi ar derīgām mantām tika nodoti Sarkanā krusta Krāslavas filiālei.

Otra akcija  bija Ziemassvētku labdarības tirgus. Iestādes bērni, vecāki, darbinieki – visi ieinteresētie varēja atnest pašdarinātus suvenīrus (atklātnītes, eglīšu rotājumus, dekorus, sveces, rokdarbus, cepumus u.c.)  un izpārdot tos par simboliskām cenām. Bērniem tas bija ļoti pamācoši, jo arī viņi par savu darbiņu varēja  nopelnīt, bet nopelnīto naudiņu iztērēt nevis savam priekam, bet ziedot diviem slimajiem bērniem no Krāslavas un Dagdas novadiem: Artūram Lipiņam un Dmitrijam Medvedevam.

Kopā tika savākti 162 lati, kas tika pārskaitīti zēnu rehabilitācijai fonda „Ziedot” bankas kontā.

Sīkāku informāciju par zēniem var uzzināt šeit.

Personīgi pārskaitīt naudu var fondā "Ziedot": 
SEB banka
bankas kods: UNLALV2X
konta nr: LV86UNLA0050014286045

Mērķis: "Atbalsts Artūram Lipiņam" vai "Atbalsts Dmitrijam Medvedevam"

Atcerēsimies - tas, kurš dara labu citam, vēl vairāk dara labu pašam sev. Tikai visi kopā mēs spējam dot kādam cerību un pārliecību, ka sapņi piepildās.



Написать комментарий