Tallink prāmim iebrukusi automašīnu klāja grīda; viens cilvēks cietis, sākta izmeklēšana (papildināts)

foto: delfi.ee
foto: delfi.ee

Ceturtdien vakarā kompānijas "Tallink Silja" prāmim "Tallink Star" iegruvusi automašīnu klāja platforma, kā rezultātā cietis kravas automašīnas vadītājs, vēsta portāls "Delfi.ee".

Negadījums noticis Helsinku ostā, kad prāmis gatavojies izbraukšanai uz Tallinu. Cietušais šoferis atradies automašīnas kabīnē. Viņš nogādāts slimnīcā veselības pārbaudei, informē igauņu "Delfi".

Salūzusi ir viena no hidrauliskajām platformām, kas paredzēta automašīnu pacelšanai, skaidro "Tallink" pārstāvis Indreks Raudjalgs. Bojātas vismaz četras automašīnas.

Incidenta laikā uz kuģa atradušies 730 pasažieri.

Saistībā ar avāriju uz "Tallink" prāmja Igaunijas Ūdens ceļu departaments ir sācis izmeklēšanu.

Pēc kuģa pārbaudes konstatēts, ka ārējais korpuss nav cietis, tāpēc peldlīdzeklis ir saņēmis atļauju bez pasažieriem atgriezties Tallinā, kur izkraus automašīnas, piektdien paziņoja departaments. Igaunijā eksperti vēlreiz pārbaudīs kuģi un turpinās izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījuma iemeslus.

Negadījuma dēļ "Tallink" piektdien ir atcēlis lielāko daļu reisu starp Tallinu un Helsinkiem, ziņo "Delfi".

"Igaunijas varas iestādes risinās pārbaužu jautājumu no savas puses. Mēs visu apspriedīsim ar igauņu kolēģiem. Starp valstīm ceļojošajiem kuģiem ir jābūt drošiem," uzver Somijas transporta drošības nodaļas pārstāvis Trafs Juha Korsi.



Написать комментарий