Palielinās kravas automašīnu rindas arī uz Baltkrievijas robežas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā Latvijai netipiska tendence ir kravas automašīnu rindu palielināšanās uz Baltkrievijas robežas, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts Robežsardzes vadītājs ģenerālis Normunds Garbars.

Kā ik gadu gada nogalē rindas ir arī uz Krievijas robežas.

Ja rindas uz Krievijas robežas Terehovā un Grebņevā jau ir ierasta lieta un to regulēšanai ir izstrādāta sistēma, nodrošināta infrastruktūra autovadītājiem gaidīšanas laikā, tad Pāterniekos uz Baltkrievijas robežas tā visa nav, skaidroja Garbars.

Pašlaik Pāterniekos rindā gaida 150 kravas automašīnas. Garbars uzsvēra, ka "nebijām rēķinājušies", ka kravas uz Krieviju dodas caur Baltkrieviju. Tas nedaudz mazina transportlīdzekļu rindas uz Krievijas robežas, taču būtiski situāciju nemaina. Šodien Terehovā rindā gaida 250 transportlīdzekļi, pirms gada - 400.

Pēc Garbara teiktā, situācija ar rindām uz Baltkrievijas robežas tiek risināta, turpinās sarunas ar Satiksmes ministriju un citām atbildīgajām institūcijām.

Terehovā aptuvenais gaidīšanas laiks ir 14 stundas. Savukārt Grebņevā, kur rindā gaida vidēji 20 automašīnas, aptuvenais gaidīšanas laiks ir divas stundas.

Decembrī pirms gadu mijas tradicionāli veidojušās rindas uz Latvijas un Krievijas robežas, bet šogad situāciju sarežģī fakts, ka Krievija muita mainījusi robežšķērsošanas kārtību un paralēli TIR karnešu sistēmas garantijām prasa vēl papildu garantijas, kas sadārdzina transportēšanas izmaksas.


Написать комментарий