90 gadus vecais Norvēģijas miljardieris Olafs Tuns atdod savu mantību labdarībai

foto: Ulf Larsen/Wikipedia
foto: Ulf Larsen/Wikipedia

90 gadus vecais Norvēģijas celtniecības un viesnīcu magnāts Olafs Tuns, kuram pieder hoteļu tīkls Thon un 40% Rigges lidostas akciju, ziedo savu mantību labdarībai.

„Man ir velosipēds un slēpes, es ēdu nedaudz. Tā kā domāju, ka viss būs labi”, – viņš pateica intervijā laikrakstam Dagbladet.

Tuns nodibināja labdarības fondu, kura kopējais kapitāls sastāda 25,4 miljardus kronu. „Mēs ceram, ka varēsim atdot labdarībai katru gadu vismaz 50 milj. kronu, – paziņoja uzņēmējs. – Puse no šīs summas tiks novirzīta uz jaunu pētījumu finansēšanu, it īpaši matemātikas, bioloģijas un medicīnas nozarēs”.

Viesnīcu tīkla un vairāku tirdzniecības centru īpašnieks, 90 gadus vecais Olafs Tuns ieņem pirmo vietu bagātāko Norvēģijas cilvēku sarakstā. Viņa manta tiek novērtēta 9,9 miljardu kronu apmērā.

Intervijā TV2 Tuns pateica, ka viņš saprot: šajā pasaulē viņa manta nebūs viņam vajadzīga. Bērnu vai tiešo mantinieku viņam nav.

2005. gadā Tuns ziedoja 15 milj. kronu Norvēģijas tūrisma apvienībai, bet 2006. gadā sadalīja 26 milj. kronu 26 saviem radiniekiem.

Tuns domā saglabāt daļu savas mantības, lai varētu nodzīvot līdz nāvei. Viņš ir pārliecināts, ka liels mantojums nevar atnest laimi, bet galvenais prieks dzīvē ir strādāt un tiekties uz jauno. Tādēļ viņš nedomā aiziet pensijā.  


Написать комментарий