Katlumājas būvniecībai Višķu tehnikumā jāņem liels aizņēmums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2.decembrī Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā tika publicēta informācija par to, ka pašvaldības iestādes „Višķi” izsludinātajā konkursā par jaunas katlumājas būvniecību uzvarēja firma „Ditton būve”.

Saskaņā ar paziņojumu par līgumu, konkursa piedalījās pieci pretendenti, tomēr izdevīgāko piedāvājumu – līgumcenu 565 860,15 latu apmērā (bez PVN) – izteica Daugavpils būvfirma.

Tādēļ 12.decembrī Daugavpils novada domes kārtējā sēdē kā papildjautājums tika izskatīts lēmuma projekts par aizņēmuma 684 690,78 latu apmērā ņemšanu Valsts kasē.

Ziņotājs – Višķu pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Jānis Proms – pastāstīja, ka minēto summu pašvaldības aģentūra „Višķi” no Valsts kases aizņemsies uz 25 gadiem, jo brīvu līdzekļu iestādei neesot.

Aizņēmuma summu projekta finansēšanai plāno izmantot līdz 2014.gada 1.augustam. Deputāti minēto lēmumu vienbalsīgi atbalstīja.

Atgādināsim, ka atklātais konkurss par katlumājas būvniecību Višķu tehnikuma ciematā tika izsludināts šā gada augustā, vēlāk konkursa nolikumā vairākkārt tika pieņemti grozījumi, kuri attiecās arī uz darbu veikšanas laiku, taču konkursa rezultāti tika paziņoti tikai decembra sākumā. 


Написать комментарий