Neskatoties uz piezīmēm un pretenzijām, A.Broks uzstāja uz Kultūrvides darba grupas izveidošanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.decembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par Kultūrvides darba grupas izveidošanu, grupas priekšsēdētājs būs deputāts Aivars Broks.

Šoreiz uzstājoties kā ziņotājs, Aivars Broks atbildēja uz daudziem deputātu jautājumiem un ar lielām pūlēm pārliecināja deputātus par darba grupas nepieciešamību un tajā iekļautajiem locekļiem.

Deputāte Rita Strode jautāja, kādus principus A.Broks ņēma vērā, izvēloties darba grupas sastāvu, darbam kurā tika izvēlēti vizuālās mākslas pārstāvji, un paziņoja, ka viņu mulsina fakts, ka grupā, kura nodarbosies ar visai globālā jautājuma risināšanu, nav iekļauts neviens zinātnieks, universitātes profesors utt.

A.Broks paskaidroja, ka grupā darbosies profesionāli cilvēki, kuri ir saistīti ar kultūru (gan mākslinieki, gan mūziķi), kā arī cilvēki, kuri strādā ar projektiem, ir saistīti ar Marka Rotko mākslas centru, pilsētas tēlu un mārketinga pasākumiem. Grupas darbā varēs iesaistīties arī citi cilvēki, grupa neplāno dublēt Kultūras pārvaldes darbību, savā darbā iesaistīs kādu no Kultūras pārvaldes darbiniekiem, atzīmēja deputāts. 

Anatolijs Gržibovskis jautāja, kāds budžets būs nepieciešams grupai, uz ko viņam atbildēja, ka darba grupas locekļi atalgojumu nesaņems, viņu uzdevums būs īstenot projektus, izstrādāt rekomendācijas.

Dmitriju Rodionovu interesēja, vai Romualds Gibovskis šajā grupā ir iekļauts kā uzņēmējs vai kā kultūras pārstāvis. A.Broks paskaidroja, ka R.Gibovskis darba grupā ir iekļauts kā kultūras pārstāvis, uztraukumam nav pamata, visi jautājumi ir atrisināti. Pēteris Dzalbe jautājuma apspriešanas gaitā atzīmēja, ka grupas darba nolikumā iekļautais punkts par to, ka grupa iesniegs Domei priekšlikumus par nepieciešamo kultūras pasākumu finansēšanu, R.Gibovskim radīs interešu konfliktu. Taču priekšlikums par R.Gibovska izslēgšanu no darba grupas netika atbalstīts (par viņa izslēgšanu nobalsoja 4 deputāti, pret – 4, atturējās – 2).

Diskusijas nobeigumā P.Dzalbe paziņoja, ka, viņaprāt, grupas izveidošanai esot arī pozitīvas puses, jo tas ļaus plānot dažādus pasākumus, lai nerastos šogad notikušai situācijai – Jaungada egles rotājumus pirka novembra vidū – līdzīgi gadījumi. Pēc vicemēra domām, jāsāk gatavoties Lieldienām.

Balsošanā par darba grupas izveidošanu atturējās tikai D.Rodionovs.

Atgādināsim, ka darba grupas priekšsēdētājs būs Aivars Broks, tajā darbosies Līga Čible, Romualds Gibovskis, Inga Goldberga, Sarmīte Teivāne, Ruta Priede, Ingūna Novicka. 


Написать комментарий