Māla mākslas centrs piedāvā daugavpiliešiem Ziemassvētku dāvanu idejas un aicina apskatīt apgleznotu mākslu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Visiem zināms, ka Ziemassvētki un Jaunais gads ir dāvanu un brīnumu laiks. Nereti par labāko dāvanu kļūst neliels, oriģināls un ar mīlestību dāvināts suvenīrs.

Daugavpils Māla mākslas centrs nolēma palīdzēt pilsētniekiem un pilsētas viesiem izvēlēties Ziemassvētku dāvanas un organizēja Keramikas tirdziņu.

Līdz pat Ziemassvētkiem šeit varēs iegādāties ļoti oriģinālas dāvanas. Piemēram, keramiķe Marija Saikovska piedāvā lielu keramikas izstrādājumu klāstu – gan ekskluzīvas krūkas, gan krāsainus podus, dažādas tematikas un lieluma vāzes, svečturus, statuetes.

Meistare Nellija Dzalba tirdziņa apmeklētājiem piedāvā neparastas svilpītes, keramikas bižutēriju, magnētiņus un nākamā gada simbolu – zirga figūriņas.  

Par savdabīgu gada nobeigumu kļuva ceturtdien, 12.decembrī, Māla mākslas centrā atklātā izstāde „Apgleznota keramika”, kurā ir izstādīti gan Latgales meistaru, gan Daugavpils universitātes studentu, gan amerikāņu mākslinieces darbi.

Māksliniece Ilona Šauša atzīmēja, ka izstādē var apskatīt daudzus apbrīnojamus izstrādājumus: traukus, skulptūras, svečturus, spoguļus. Visi izstādītie darbi ir veidoti dažādās tehnikās.

Izstāde parāda, ko var izdarīt no māla: var izveidot parastos saimniecība izmantojamos podus, var izveidot interjera priekšmetus. Pēc I.Šaušas vārdiem, izstādi ir vērts apmeklēt trīsreiz.  Pirmo reizi ir vērts atnākt uz atklāšanu, otro reizi jāatnāk vienam pašam, lai saprastu, kā tas iespaido jūsu dvēseli, bet trešo reizi – kopā ar draugiem.

Turklāt jebkurš varēs iejusties mākslinieku lomā un piedalīties radošajā darbnīcā, iemācoties apgleznot sviestmaizi.

Uz atvadām apmeklētājiem piedāvāja izvēlēties novēlējumu nākamajam gadam.

Izstāde Daugavpils Māla mākslas centrā būs apskatāma līdz nākamā gada februārim. 



Написать комментарий