Deputāti neapšaubīja tālāko veiksmīgo Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas darbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sociālās komitejas deputāti 12. decembrī atbalstīja un nodeva tālākai izskatīšanai Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas darba un attīstības stratēģiju laika periodam no 2014. gada līdz 2016. gadam.

Stratēģijas izskatīšanas laikā deputātiem pastāstīja, ka šogad par iestādes darbu nebija pamatotu sūdzību. Tāpat kļuva zināms, ka šo gadu iestāde plāno pabeigt ar nelielu peļņu apmēram tūkstoš latu apmērā.

Tāpat kā pārējām medicīnas iestādēm, kuras ir izstrādājušas attīstības stratēģijas tuvākajiem gadiem, arī zobārstniecības poliklīnikai deputāti uzdeva izstrādāt detalizētāku iestādes ienākumu un izdevumu plānu nākamajam gadam, lai tā varētu savlaicīgi plānot līdzekļus attīstībai.

Vicemērs Pēteris Dzalbe apspriešanas gaitā interesējās, vai poliklīnika plāno uzstādīt liftu. Tomēr, kā paskaidroja tautas kalpam, šajā gadījumā lifts nav nepieciešams, jo pirmajā stāvā ir iekārtots kabinets, kurā klients var iebraukt ar invalīdu ratiņiem un saņemt visus nepieciešamos pakalpojumus, tai skaitā arī rentgenoloģisko izmeklēšanu.

Kopumā deputāti pieņēma, ka ar tālākās darbības plānošanu iestādei problēmām nevajadzētu rasties, jo pēdējos trīs gadus poliklīnika strādā ar peļņu.

Atzīmēsim, ka poliklīnika darbību uzsāka 1967. gadā, bet 1993. gadā tā kļuva par pašvaldības iestādi. Uz šo brīdi te strādā 146 cilvēki, un poliklīnika sniedz plašu stomatoloģisko pakalpojumu spektru. Kā norādīts stratēģijā, iestādes vājās puses ir ārstu trūkums, zems jauno ārstu praktiskās sagatavošanas līmenis, strādājošo ārstu pārslodze, kas ietekmē sniegto pakalpojumu kvalitāti. Tāpat tiek atzīmēts, ka jāmaina pastāvošā sistēma, jo dažos kabinetos strādā līdz 4 ārstiem. Iestādes stiprās puses ir laba materiāli tehniskā bāze, prakses iespējas studentiem, plašs sniegto pakalpojumu klāsts, iespēja sniegt pakalpojumus mājās, uz poliklīnikas bāzes Latgales ārstu apmācības organizēšana.


Написать комментарий