Daugavpilī nojauks kārtējo avārijas stāvoklī esošo ēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Daugavpils domes deputātu pieņemto lēmumu pilsētā nojauks avārijas stāvoklī esošo ēku Sakņu ielā 35. kura bija dzīvojamā ēka.

Ēka tika ekspluatēta no 1891. gada. Saskaņā ar 3. jūlija apsekošanas aktu ēkas jumts, kuras platība sastāda 349 m2, atrodas avārijas stāvoklī, jo būves baļķi ir sapuvuši, pārsegumi ir bojāti un pastāv konstrukcijas sabrukšanas draudi. Arī nesošās konstrukcijas ir nolietojušās, bet būves pie mājas degradē vidi un arī ir avārijas stāvoklī. Tādēļ būvinspektors pieņēma lēmumu nojaukt ēkas līdz 2014. gada 31. jūlijam.

Kā paziņoja Būvniecības departamenta vadītāja p.i. Santa Pupiņa ēkas nojaukšanai var būt nepieciešami teju 8 tūkst. latu, precīza summa tiks noteikta iepirkumu procedūras rezultātā.

Tā kā līdzekļi darbu veikšanai ir ieplānoti šī gada budžetā, mērs Jānis Lāčplēsis interesējās, vai ēku paspēs nojaukt šogad. Pēc tam, kad Santa Pupiņa paziņoja, ka šogad ēku nojaukt nepaspēs (vēl ir jāizstrādā projekts un jāsaņem atļauja ēkas nojaukšanai), un nauda pāries uz nākamā gada budžetu, mērs atzīmēja, ka līdzekļus plānotājiem pasākumiem būs jāplāno no jauna.


Написать комментарий