Sastātīds TOP–10 populārāko Daugavpils novada piedāvājumu tūristiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Apkopojot tūrisma sezonas rezultātus, Daugavpils novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) sastādīja savu populārāko tūrisma piedāvājumu TOP–10, par kuriem visbiežāk interesējas centra klienti, t.i., potenciālie ceļotāji un aktīvie tūristi.

Par to portālam Gorod.lv kļuva zināms Tūrisma un kultūras aģentūras „TAKA” gada seminārā, kura laikā Daugavpils novada TIC vadītāja Lolita Kozlovska nolasīja piedāvājumu tūristiem sarakstu.

Tātad Topa pirmajā vietā atrodas dažādi Daugavpils novada tūrisma objekti, pēc tam seko dabas parks „Daugavas loki” (Slutišķu sādža), trešajā vietā – Daugavpils novada nakšņošanas vieta, ceturto vietu ieņem Červonkas pils, bet piekto – Sventes pils un kara tehnikas ekspozīcija.

Tālāk seko Naujenes novadpētniecības muzejs un, kā atzīmēja L. Kozlovska, tūristus biežāk interesē tieši Augšdaugavas musturdeķis.

Turklāt tūristi bieži interesējas par aktīvas atpūtas iespējām – septītā vieta Topā. Astotajā vietā atrodas Līksnas takas, devīto – Daugavpils novada sakrālie objekti, bet sarakstu noslēdz Daugavpils novada kultūras pasākumi.

„Protams, mums jautā arī par citiem objektiem, tādiem kā Raiņa muzejs Berķenelē, Skrindu dzimtas muzejs utt., bet nosauktajiem piedāvājumiem ir mazs pieprasījums”, – rezumēja L. Kozlovska.


Написать комментарий