Ziemassvētku priekšvakarā Daugavpils teātrī pārdos pasakas pieaugušajiem un bērniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju Ziemassvētku un Jaungada priekšvakarā Daugavpils teātris priecē mazos pilsētniekus ar košām un interesantām pirmizrādēm, kuras rada Ziemassvētku burvīgo gaisotni.

Šogad visus teātra cienītājus gaida neparasta un muzikāla izrāde „Pasaku pārdevējs”. Izrādes režisors Viktros Jansons pastāstīja portālam Gorod.lv, ka nekad neiestudē tikai bērniem domātas izrādes, tās ir domātas visai ģimenei, arī vecākiem. Šoreiz pazīstamais režisors uzdevis sev jautājumu: vai pieaugušie var atgriezties bērnībā un vai tas ir nepieciešams?

Pēc V.Jansona domām, jāiestudē nopietnas bērnu izrādes, jo viņi intuitīvi jūt nepatiesumu. „Pats dvēselē esmu bērns un vienmēr biju gribējis dāvāt citiem svētku gaisotni, prieku, iespēju pafantazēt. Dažreiz jāpieliek daudz pūļu, lai cilvēkam tomēr rastos svētku noskaņojums, viņš teju vai jāpiespiež priecāties un blēņoties.

Jaunajā izrādē piedāvāju aktieriem aizmirst par rāmjiem, sajust brīvību, atgriezties bērnībā. Viņiem tas ļoti patika”, paskaidroja režisors V.Jansons.

Jaunās izrādes ģenerālmēģinājumu apmeklēja ne tikai žurnālisti, bet arī daļa pilsētas skolu jaunāko klašu skolēnu, kuri aktīvi izvēlējās pasakas un veicināja sižeta attīstību.

Izrāde paredz kontaktu ar skatītāju zāli. Šo funkciju uzņemas viens no varoņiem – vecais pasaku stāstītājs, kuru atveido Miroslavs Blakunovs – deju izrādes „Kazanova. Henrieta. Venēcija” galvenās vīriešu lomas atveidotājs. No saviem burvju ratiem viņš izņem ļoti dažādas pasakas – gan jautras, gan pamācošas. Piemēram, pasaku par indiešu puiku Sandi, kurš rūca uz tīģeriem, jo ļoti baidījās no tiem, vai par netīru Cūciņu, kura glāba pasauli, un būdama ārēji netīra saglabāja tīru dvēseli. Kā arī skatītājiem izstāstīs pasaku par princesi Rozaliju un Bailīgo princi.

Vārdu sakot, izrāde aizraus gan mazos, gan lielos skatītājus, jo pasaku sacerēšana ir ļoti aizraujoša nodarbe.

„Pasaku pārdevēja” pirmizrāde notiks piektdien, 20.decembrī, plkst.10:00. Biļetes var iegādāties teātra biļešu kasē. Plašāka informācija par izrāžu laiku pieejama šeit.



Написать комментарий