Rīgas “Dinamo” pieveic KHL vicečempionus “Traktor”

foto: F64
foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas spēlē starp Rīgas "Dinamo" un Čeļabinskas "Traktor" uzvaru svinējusi pirmā, kurā bija pārāka ar 2:0. Vārtus Rīgas komandas sastāvā guva Kails Vilsons un Krišjānis Rēdlihs, taču visus 27 pretinieku metienus atvairīja Mikaels Telkvists.

Maču pret „Traktor” aktīvāk uzsāka „Dinamo”, kuri pirmajās minūtēs veica ievērojamu spiedienu uz pretinieku vārtiem. Šo sākotnējo iniciatīvu gan apstādināja Marsels Hosa, kurš nopelnīja noraidījumu, un „Dinamo” bija spiesta aizstāvēties mazākumā, kas arī sekmīgi izdevās.

Perioda turpinājumā abas komandas apmainījās ar vairākām vārtu gūšanas izdevībām, Metam Robinsonam bija iespēja iziet vienam pret vienu pret „Traktor” vārtsargu, tāpat arī perioda izskaņā „Dinamo” bija apņēmīgāki, taču rezultāts palika neatklāts.

Kas neizdevās pirmajā periodā, izdevās otrās trešdaļas pašā sākumā, turklāt ne bez viesu vārtsarga Maikla Gārneta palīdzības. Gārneta kļūdu nevilcinājās izmantot „Dinamo” šī sezonas rezultatīvākais spēlētājs Kails Vilsons, panākot 1:0. Vilsonam šie bija jau 15. vārti šajā sezonā.

Otrā perioda vidū pie iespējas spēlēt vairākumā tika arī „Dinamo”, tiesa, neko pārāk bīstamu rīdziniekiem izveidot neizdevās. Uzreiz pēc vairākuma laba iespēja gan bija Robertam Bukartam, taču trešo trešdaļu nācās uzsākt ar minimālu pārsvaru 1:0.

Patiešām vētraina skatītāju atbalsta iedvesmoti, „Dinamo” arī noslēdzošajā trešdaļā uzbruka vairāk nekā viesi no Čeļabinskas, un dažbrīd tikai veiksme viņus glāba no otro vārtu zaudējuma. Nekāda veiksme gan nepalīdzēja, kad Roberts Bukarts prasmīgi pieturēja ripu un atspēlēja to Krišjānim Rēdliham, kurš ar šāvienu no tālās līnijas trieca to vārtu devītniekā (2:0). Spēles beigās „Traktor” par varītēm centās atspēlēties, taču Mikaels Telkvists savu vārtu drošību nosargāja, pasniedzot „Dinamo” sauso uzvaru ar 2:0.

KHL, 13. decembris

Rīgas „Dinamo” – Čeļabinskas „Traktor” 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Vārti: 20:41 Vilsons 1:0, 53:02 K. Rēdlihs (Bukarts) 2:0

Soda minūtes: 2:2

Metieni: 27:27

Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Maikls Gārnets

Rīgas "Dinamo" sastāvs: Mikaels Telkvists (Rihards Cimermanis); Arvīds Reķis - Sandis Ozoliņš, Mets Robinsons - Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs - Kristaps Sotnieks; Juris Upītis - Kails Vilsons - Marsels Hosa, Marcels Haščāks - Pols Šehura - Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs - Andris Džeriņš - Vitālijs Pavlovs, Roberts Bukarts - Rustams Begovs - Mārtiņš Cipulis.


Написать комментарий