Džeimss Bonds reālajā dzīvē būtu impotents dzērājs

foto: gamer.ru
foto: gamer.ru

Britu mediķi uzskata, ka reālajā dzīvē aģents 007 savu dzeršanas paradumu dēļ ātri vien kļūtu par hronisku alkoholiķi un impotentu, jau teju 50 gadu vecumā mirtu aknu cirozes, raksta bbc.co.uk.

Kokteilis "degvīns - martini" ir teju neatņemama Džeimsa Bonda filmu un grāmatu sastāvdaļa. Taču mediķi uzskata, ka Bonda dzeršana un citu prieku baudīšana novestu viņu kapā jau apmēram 50 gadu vecumā.

Notingemas universitātes slimnīcas ārsti sešu mēnešu laikā izpētīja visas četrpadsmit "bondiānas" grāmatas, uzskaitot to, kad, kā un cik daudz galvenais varonis lieto alkoholu.

Atklājies, ka Bonds dienā dzer pusotru nosacīto vīna pudeli. Ārsti brīnās, kā tādam cilvēkam vispār var uzticēt, piemēram, atomieroču deaktivēšanu.

Mediķi rūpīgi fiksēja ikvienu gadījumu, kad Bonds izdzer kaut glāzīti, tas tika fiksēts speciālos blociņos, bet pēc tam ieraksti tika salīdzināti un rezultāti skaitīti kopā.

Izrādījās, ka, izņemot 36 dienas, kad Bonds bijis slimnīcā, cietumā vai atskurbtuvē, viņš 88 dienu laikā izdzēris 1150 alkohola vienību. Viena alkohola vienība atbilst 10 ml tīra spirta.

Praksē tas nozīmē, ka Bonds dienā izdzēra piecus degvīna - martini kokteiļus, kas piecas reizes pārsniedz Lielbritānijā ieteikto maksimālo alkohola devu vīriešiem.

Pētījuma rezultāti publicēti "British Medical Journal" Ziemassvētku numurā.

"Kaut arī mēs ņemam vērā nepieciešamību lietot alkoholu darbā, kas ir saistīts ar cīņu pret starptautisko terorismu un nelietīgajiem baņķieriem, kuri vēlas iznīcināt rietumu civilizāciju, tomēr mēs ieteiktu Bondam padomāt par ārstēšanos no alkoholisma," teikts rakstā.

Notingemas universitātes slimnīcas intensīvās terapijas bērnu nodaļas konsultants Patriks Deiviss saka, ka neuzticētu Bondam tik atbildīgus uzdevumus kā atombumbas deaktivizēšana.

"Viņš ir smalkas dzīves baudītājs, viņš iekaro sieviešu sirdis, taču tas nav savietojams ar alkoholiķa dzīves veidu, kas viņš ir patiesībā," uzsver Deiviss.

Pēc viņa domām, Bonds ir hronisks alkoholiķis, kas ir impotents un riskē mirt no aknu cirozes.

Piemēram, romānā "Ar mīlestību no Krievijas" Bonds dienā izdzert apmēram 50 vienības alkohola - tā ir viņa lielākā dzeršanas lēkme.

Romānā "Casino Royale" Bonds izdzer 39 vienības, iesaistās pakaļdzīšanās operācijā, sasit mašīnu un divas nedēļas pavada slimnīcā, cīnoties ar absistenci.

Šajā 1953.gadā izdotajā romānā Bonds dzer kā zirgs, taču ar laiku sāk uzvesties mazliet mierīgāk, tas ir fiksēts 1959.gada romānā "Goldfinger".

Diemžēl viņš sāk dzert vēl vairāk un visvairāk - 132 vienības nedēļā - alkohols tiek lietots 1964.gadā izdotajā romānā "Dzīvo divreiz".

Pētnieki izsaka pieņēmumu, ka tā varētu būt reakcija uz sievas nāvi romānā "Viņas majestātes dienestā", kas iznāca gadu pirms tam.

Mediķi norāda, ka viņu pētījums ir joks, taču vienlaikus tas liek savādāk skatīties uz alkoholisma problēmu.

Pasaulē gadā 2,5 miljoni cilvēku pāragri mirst alkohola radīto seku dēļ.

"Fiziskās, garīgās un seksuālās aktivitātes līmenis, kas ir aprakstīts grāmatās par Bondu, nav savietojams ar tāda cilvēka dzīves veidu, kas izdzer tik daudz alkohola," secina britu ārsti.


Написать комментарий