Medvedevs nosauca Eiropas komisāru Maidana apmeklējumu par mežonību

foto: topwar.ru
foto: topwar.ru

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka Eiropas komisāru Maidana apmeklējums bija rupja iejaukšanās Ukrainas iekšējās lietās, tiek ziņots valdības portālā.

„No malas tas izskatās visai dīvaini, kad ministri un Eiropas komisāri iet uz laukumu. Es domāju, ka tā nedrīkst uzvesties 21. gadsimtā”, – paziņoja Krievijas valdības vadītājs preses konferencē 13. decembrī, kura notika pēc valsts Ministru padomes sēdes. – ziņo km.ru.  

Medvedevs atzīmēja, ka Krievija ir ieinteresēta, lai Ukrainas varas iestādes pašas tiktu galā ar savām problēmām un izstrādātu savu lēmumu. „Ukrainas sabiedrībai jāpārvar tektoniskais lūzums, kurš tajā ir izveidojies. Lūzums, kurš apdraud valsts stabilitāti un pastāvēšanu”, – atzīmēja premjerministrs.

Tomēr Ministru kabineta vadītājs uzsvēra, ka viņš nedomā nevienam uzspiest savu viedokli. „Tā ir Ukrainas partneru lieta, ko uzaicināt, bet ko neaicināt”, – viņš piebilda.

No nemieru sākuma Eiromaidanu apmeklēja ASV valsts sekretāra vietniece Viktorija Nulande, ES pārstāvniecības Ukrainā vadītājs Jans Tombinskis, kā arī ES Augstā pārstāve ārlietu un drošības politikas jautājumos Ketrīna Eštone, kuru mīteņotāji satika ar ovācijām.


Написать комментарий