Piekrastes bibliotēka pārcelsies uz Daugavpils 16.vidusskolas telpām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 18.decembrī, viena no Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēm – Piekrastes bibliotēka, kas atrodas Jaunajā Forštadtē, uzsāks darbu jaunajās telpās.

Līdz šim bibliotēka atradās Minskas ielā 1, bet tagad darbosies Daugavpils 16.vidusskolas ēkas pirmajā stāvā. Remontēto telpu kopplatība ir 240 m2 un lēmumu par to nodošanu bibliotēkai bezatlīdzības izmantošanā uz nenoteiktu laiku pašvaldība pieņēma aptuveni pirms gada.

Pērn šī LCB filiāle svinēja 10 gadu jubileju, jo Jaunajā Forštadtē tā darbojas no 2002.gada. Sākotnēji tā bija Daugavpils bibliotēka Nr.6, bet pēc trim gadiem tika nosaukta par Piekrastes bibliotēku – par godu vienai no Jaunās Forštadtes ielām.

Statistikas dati liecina, ka šo bibliotēku izmanto vairāk nekā 1 700 iedzīvotāju. Bibliotēkā ir pieejams grāmatu un izdevumu krājums dažādu bibliotēkas lietotāju vajadzībām, ir pieejama jaunākā un aktuālākā informācija, kā arī tiek organizēti interesanti un radoši pasākumi visu vecumu lietotājiem.

Pēc bibliotēkas darbinieku vārdiem, kopš filiāles izveidošanas brīža tajā darbojas radošā darbnīca „Lasītājs lasītājam”, kura apvieno grāmatu cienītājus un publicē viņu radošās darbības augļus.


Написать комментарий