Sācies “TopGear godalgas 2014” Latvijas posms

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Piektdien, 13. decembrī, ar šovu Liepājā sākusies konkursa "TopGear godalgas 2014" otrā posma norise. 22 automobiļi šobrīd ir paveikuši trešdaļu no 1500 km garā maratona un ir gatavi stāties pārbaudījumiem, kas tos gaida Latvijā.

Brauciena starts tika dots 10. decembrī Viļņā, un tūlīt pat automobiļi tika konfrontēti ar interesantiem izaicinājumiem. Piemēram, Kauņas lidostā piloti izmēģināja spēkratu ātrumspēju, savukārt akmeņu karjerā netālu no Klaipēdas "krosoveri" un apvidnieki varēja demonstrēt, uz ko ir gatavi, kad zem riteņiem vairs nav gluda asfalta. "TopGear godalgas 2014" Lietuvas posms noslēdzās ar starpfinišu Liepājā, kur entuziastus gaidīja Stiga sertificēts "gliemežu dragreiss" un citas izklaides.

Sestdien automobiļi un to vadītāji turpinās braucienu, lai kopā ar Eiropas rallija čempionāta Latvijas posma organizatoru Raimondu Strokšu apmeklētu februārī plānoto sacīkšu ātrumposmus, piestātu Kuldīgā, apmeklētu Irbenes radiolokatoru un, izbaudot Kurzemes ceļus, vakarā finišētu Ventspilī.

Pulksten 18 ventspilniekus pie tirdzniecības centra "Tobago" gaida šovs, kura ietvaros notiks dažādi paraugdemonstrējumi, rekordu mēģinājumi un pat zinātniski eksperimenti, ko sagatavojuši speciālisti no Tartu universitātes zinātnes centra AHHAA.

Svētdien kolonna dosies uz Rīgu, kur pie tirdzniecības parka "Alfa" pulksten 13 notiks pēdējais šovs Latvijā. Pirmdien tam sekos izmēģinājuma braucieni "Sporta kompleksā 333", bet otrdien "Godalgu" dalībnieku izbrauks uz Igauniju.

"Redzot pieteiktos automobiļus, varētu domāt, ka "Godalgu" iznākums ir iepriekš paredzams. Taču ir jāņem vērā, ka mūsu žurnāla lasītājiem auto vadīšanas prieks ir vismaz tik pat svarīgs, kā dažādas praktiskās īpašības, tāpēc es nesteigtos prognozēt rezultātus," saka "TopGear Latvija" galvenais redaktors Ilmārs Līkums.


Написать комментарий