Zinātnieki: mobilo telefonu un enerģiju taupošo spuldžu starojums var izraisīt ādas saslimšanas 1

foto: gsmvolna.com.ua
foto: gsmvolna.com.ua

Par vieniem no bīstamākajiem priekšmetiem zinātnieki sauc mobilos telefonus un enerģiju taupošās spuldzes.

Piemēram, enerģiju taupošā spuldze, kura atrodas cilvēka tuvumā, izstrādā ultravioleto starojumu, kurš iedarbojas uz ādu kā Saules stari. Tādēļ jāizmanto ekrānus, kuri adsorbē bīstamo starojumu, – ziņo eurosmi.ru.

Tāpat daudzi mediķi ziņo, ka regulāri saskaras ar „mobilā telefona dermatītu”. Šīs slimības simptomi ir izsitumi uz kakla, ausīm, vaigiem un rokām.

Zinātnieki domā, ka mobilā starojuma dēļ aktivizējas antigēni. Disponētiem cilvēkiem šīs vielas rada alerģiju asins plūsmā. It īpaši ar ādas saslimšanām slimo alerģētiķi un sievietes, kuras ir ievērojami smalkākas un jūtīgākas nekā vīrieši.

Tiesa, daudzi speciālisti domā, ka kontaktdermatītu var radīt jebkurš sadzīves priekšmets, un ar to slimo tikai cilvēki, kuriem ir uz to nosliece.


Написать комментарий

Teorētiski jā. Jo ekonomiskajās spuldzēs tiek lietots luminofors, kas UV starus pārvēršs gaismas staros. Tapat ar daļeji arī ar LED ekrāniem mobtelos. Kaut gan Mobtelu ekrāni vēl ir strīdīgs jautājums.
Salīdzinājuma ar saules radiaciju un solāriju lampu radiaciju, tad mobtelu un ekonomisko lampu radiacijas jauda ir visai niecīga ka nākas apšaubīt šo zinātnieku patiesos šīs ziņas nodošanas mērķus.