Atklātas vairākas laupīšanas Daugavpilī un Rēzeknē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs nedēļas sākumā, 9.decembrī dienas laikā Daugavpils novada Naujenes pagasta Vecstropos tika aplaupīts gados vecs kungs - ļaundaris, pielietojot fizisku spēku pret 82 gadus vecu vīrieti un nodarot miesas bojājumus, nolaupījis viņam somu ar personīgām mantām, ziņo Valsts polcijas preses dienests.

Daugavpils iecirkņa Kārtības policijas Austrumu nodaļas darbinieki, ierodoties notikuma vietā un aprunājoties ar cietušo un kādu liecinieku, uzsāka laupītāja meklēšanu un tuvākās apkārtnes pārmeklēšanu. Jau pēc neilga laika iecirkņa inspektori aizturēja aizdomās turamo personu, kādu agrāk tiesātu 1964.gadā dzimušu vīrieti. Tika atrasta arī nolaupītā soma. Aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

30.novembrī Rēzeknē tika reģistrēti divi laupīšanu fakti –1946. un 1947.gadā dzimušajam sievietēm nolaupītas somas ar personīgām mantām. Par abiem gadījumiem tika uzsākts kriminālprocess. Rēzeknes iecirkņa policijas darbinieki, veicot lietas izmeklēšanu un likumpārkāpēja meklēšanas pasākumus, vakar, 13.decembrī uz aizdomu pamata aizturējuši 1997.gadā dzimušu pusaudzi, kurš jau agrāk vairakkārt nonācis policijas redzeslokā. Šodien, 14.decembrī tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli-apcietinājumu. Tāpat arī šīs jauneklis tiek pārbaudīts sakarā ar daudziem citiem likumpārkāpumiem, daudzas lietas atrodas jau prokuratūrā vai tiesā.


Написать комментарий