Ekvadorā prostitūciju iekļaus Darba kodeksā

foto: tema.ru
foto: tema.ru

Ekvadoras valdība jaunajā Darba kodeksa variantā gatavojas iekļaut izmaiņas, kas atzītu prostitūciju par pilnvērtīgu nodarbi, ziņo ārvalstu mediji.

Šonedēļ Ekvadoras galvaspilsētā Kito notika pirmais seksuālās sfēras darba jautājumam veltītais forums un Darba attiecību ministrs Hosē Fransisko Vakass tur izteicies, ka Valsts darba kodeksa jaunākajā variantā intīmpakalpojumu sniegšana tika atzīta par pilnvērtīgu nodarbi ar attiecīgu sociālo aizsardzību un privilēģijām.

Izstrādājot kodeksa izmaiņas, valdībā rūpīgi izanalizēta šai sfērā esošā situācija, un tika noskaidrots, ka lielākā daļa (96%) Ekvadoras intīmpakalpojumu sniedzēju ir šīs valsts pilsones, praktiski visām ir bērni, un viņas ir vienīgās ģimenes uzturētājas.

Foruma dalībnieces atzina, ka viņu biznesa galvenā problēma ir pilnīgā neaizsargātība no valsts puses. Tas vispirmām kārtām attiecas uz medicīnisko pakalpojumu saņemšanu, jo apmēram 13% sieviešu ir atteikta medicīniskā palīdzība, bet tām, kuras ārstējušās slimnīcās, izjutušas nicinošu attieksmi ne tikai no pārējo pacientu, bet arī ārstu puses.

Ministrs apsolījis, ka šī sfēra tiks legalizēta un tiks ieviesti skaidri noteikumi, kas regulētu intīmpakalpojumu tirgu. Īpašu uzmanību pievērsīšot šīs profesijas pārstāvju tiesībām un medicīniskās aprūpes pieejamībai.


Написать комментарий