Zinātnieka viedoklis: Latgales zoodārza pārcelšana uz Cietoksni padarītu to par ļoti efektīvu tūrisma kompleksu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kādu laiku tiek runāts par Latgales zoodārza pārcelšanu uz Daugavpils cietokšņa teritoriju.

Zoodārza direktors Mihails Pupiņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šobrīd zoodārzs atrodas uz zemes, kas tam nepieder, tādēļ ar to neko nevar iesākt.

Pēc viņa vārdiem, pārvākšanās uz Cietoksni esot visai laba doma. Piemēram, Eiropā pašlaik aptuveni septiņi zoodārzi darbojas cietokšņos. „Tā ir kompleksā pieeja tūrisma jautājumam, jo tūristi var ne tikai apskatīt arhitektūras pieminekli, bet arī iepazīties ar dzīvnieku pasauli, kas atrodas pavisam tuvu. Starp citu, pirmais pasaulē sabiedriskais zoodārzs bija iekārtots tieši pilī”, paskaidroja M.Pupiņš.

Talantīgais zinātnieks ir pārliecināts, ka mūsu Cietoksni var padarīt par ļoti efektīvu multinacionālu tūrisma objektu, piedāvājot apmeklētājiem dažādu izklaižu kompleksu: gan iespēju apmeklēt arhitektūras pieminekļus un Marka Rotko mākslas centra ekspozīcijas, gan iespēju iepazīties ar dzīvniekiem.

„Protams, jāzina dažādu speciālistu, arhitektu, vēsturnieku, kultūras darbinieku un Cietoksnī darbojošos mākslas centra darbinieku viedoklis. Manuprāt, Cietoksnī ir 3-4 vietas, kurās varētu atrasties zoodārzs. Piemēram, aizaugušajās vietās starp vaļņiem. Var izveidot 3 zonas, kurās atradīsies dzīvnieki: slēgtu (mūsu džungļi), pusslēgtu un atklātu, kas pārietu parkā”, uzskata zoodārza direktors.

M.Pupiņš ir pārliecināts, ka Daugavpils pilsētas dome pieņems optimāli pareizu lēmumu, jo viņa ir gatava iedalīt līdzekļus šī projekta izstrādei. 


Написать комментарий