“Daugavpils satiksme” vadīs Ēvalds Mekšs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka lēmums par pilsētas autobusu pārvadājumu deleģēšanu uzņēmumam „Daugavpils satiksme” (tā tagad sauks Tramvaju uzņēmumu) ir pieņemts, tomēr vēl paliek atklāts jautājums, kā šis lēmums tiks realizēts.

Mērs paziņoja, ka darbinieki, kuri pāries no Autobusu parka uz jauno uzņēmumu „Daugavpils satiksme”, saglabās savas sociālās garantijas, priekšlaicīgas pensionēšanās iespēju un saglabāsies līdzšinējās algas.

Atgādināsim, ka pasažieru pārvadājumu sistēmas reorganizācijas nepieciešamība Daugavpilī radās tādēļ, ka Autobusu parks vienlaikus nevarēja saglabāt gan ārpuspilsētas, gan pilsētas pārvadājumus, kurus dome tam tieši deleģēja. Lai pakalpojumam neizsludinātu konkursu, tika nolemts nodot pilsētas pārvadājumus Tramvaju uzņēmumam un mainīt tā nosaukumu.

Komentējot šo jautājumu, J. Lāčplēsis atzīmēja, ka ārpuspilsētas pārvadājumus tagad realizēs nevis Latgales plānošanas reģions, bet Satiksmes ministrija, tādēļ konkurss šo pakalpojumu sniegšanai ir pārtraukts, un pastāvošie līgumi ir pagarināti vēl uz diviem gadiem. Tādējādi Daugavpils Autobusu parks turpinās realizēt ārpuspilsētas pārvadājumus vēl divus gadus.

Uzņēmumu „Daugavpils satiksme” vadīs Ēvalds Mekšs, jo, kā paskaidroja mērs, Tramvaju uzņēmums mainīs tikai nosaukumu. Te strādās arī visi Tramvaju uzņēmuma darbinieki. Uz „Daugavpils satiksme” pāries strādāt arī tie Autobusu parka darbinieki, kuri realizēs pilsētas pārvadājumus un sniegs pakalpojumus šo pārvadājumu nodrošināšanai. Jaunā uzņēmuma administratīvais aparāts nepaplašināsies, paziņoja mērs, piebilstot, ka pakāpeniski būs jārisina jautājums par remonta un ekspluatācijas bāzes sadali, lai nodrošinātu gan uzņēmuma „Daugavpils satiksme”, gan Autobusu parka darbību.

Tāpat J. Lāčplēsis pauda cerību, ka reorganizācijas process notiks organizēti, bez liekiem satricinājumiem.


Написать комментарий