Daugavpils reģionālajai slimnīcai uzdos saskaņot savus izdevumus ar pašvaldību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vicemērs Pēteris Dzalbe, stāstot žurnālistiem, kādas pretenzijas radās Sociālās komitejas locekļiem par Daugavpils reģionālās slimnīcas darbu, kura iesniedza deputātu apstiprināšanai sava darba stratēģiju tuvākajiem gadiem, nosauca dažas slimnīcas darbības par nepieļaujamām.

P. Dzalbe atzīmēja, ka ieteikumi, kurus medicīnas iestādei deva komitejas locekļi, bija saistīti ar to, lai iestāde racionālāk izmantotu līdzekļus arī pēc stratēģijas saskaņošanas. Tāpat vicemērs paziņoja, ka iepriekšējos gados uz tā rēķina, ka cilvēki gāja neapmaksātos atvaļinājumos, slimnīcā tika veikti remonti un pirktas iekārtas. Šādu praksi P. Dzalbe nosauca par nepieņemamu un paziņoja, ka turpmāk slimnīcai būs jāsaskaņo summas, kuras ir nepieciešamas slimnīcas attīstībai, ar kapitāla daļu turētāju, t.i., pašvaldību.

Savukārt mērs J. Lāčplēsis atzīmēja, ka šajā gadījumā pastāv jautājumi, kas ir saistīti ar izmaiņām Statūtos, bet lēmumi nav vienkārši, un tie jāpieņem visām trim pašvaldībām – kapitāla daļu turētājām.

„Šodien tā ir vienīgā iestāde pilsētā, kurā mums ir vairāk nekā 50% daļu, bet kurā iestādes vadība pieņem lēmumus par līgumu slēgšanu par jebkura apjoma darījumiem bez ierobežojumiem un saskaņošanas ar akcionāru. Droši vien otras šādas situācijas visā republikā nav. Te ir darbības lauks. Arī slimnīcas finanšu stāvoklis rada bažas. Protams, jaunā vadība pūlas, lai situāciju uzlabotu, bet pagaidām pastāv daudzas analīzes tēmas un daudz darba, lai situāciju uzlabotu”, – rezumēja pilsētas mērs.


Написать комментарий