PMLP katru mēnesi saņēmusi ap 400 personu iesniegumu par dubultpilsonības saņemšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc 1.oktobra, kad spēkā stājās Pilsonības likuma grozījumi, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) mēnesī saņemusi aptuveni 400 pieteikumu par pilsonības piešķiršanu, otrdien intervjā LTV sacīja PMLP vadītāja vietnieks Jānis Citskovksis.

"Kad runa ir par dubultpilsonību, tad aktīvākās ir vecās trimdas valstis – ASV, Kanāda, uz Krieviju deportētās personas, Austrālija, arī uz Izraēlu emigrējušās personas. Savukārt, runājot par pilsonības atjaunošanu, tās ir jaunās emigrācijas valstis – Lielbritānija, Zviedrija, Vācija," informēja Citskovskis.

Lielākā iesniegumu daļa jau esot izvērtēta, piešķirot Latvijas pilsonību tās kandidātiem. Citkovskis arī sacīja, ka vēl aizvien liela daļa vēl kārto dokumentus iesniegšanai PMLP dubultpilsonības saņemšanai.

Kā ziņots, Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA) norādījusi, ka, pieņemot ilgi gaidītos Pilsonības likuma grozījumus, kas pieļauj vienlaicīgu Latvijas un kādas citas valsts pilsonību, esošajam Latvijas pilsoņu skaitam varētu piepulcēties 20 līdz 23 tūkstoši cilvēku - pārsvarā tie, kuri vēlēsies iegūt dubultpilsonību.

Pilsonības likuma grozījumus izstrādāja īpaši šim nolūkam tika izveidota Juridiskās komisijas apakškomisijā. Darbs pie apjomīgās Pilsonības likuma reformas ilga teju divus gadus, ciešā sadarbībā ar ekspertiem izstrādājot tādu likumu, kas atbilst mūsdienu situācijai un risina daudzu gadu gaitā radušās problēmas.


Написать комментарий