Daugavpils pilsētas pašvaldība ieviesīs jaunu pabalstu – nedaudz vairāk par latu mēnesī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, sakarā ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr.1013 maksu par sadzīves atkritumu izvešanu Daugavpilī no oktobra aprēķina atkarībā no dzīvokļu skaita un neņemot vērā dzīvoklī deklarēto cilvēku skaitu.

Iepriekš šis pakalpojums vienam cilvēkam izmaksāja 1,36 latus kopā ar PVN, tagad tas maksā 2,82 latus kopā ar PVN. Vārdu sakot, ja dzīvoklī ir deklarēts viens cilvēks, par atkritumu izvešanu viņš maksās divreiz vairāk, bet, ja dzīvoklī ir deklarēts lielāks cilvēku skaits, jauna maksas aprēķināšanas kārtība tiem būs izdevīga.

Daugavpils pilsētas pašvaldība nolēma palīdzēt pilsētniekiem tikt galā ar radušos situāciju un piedāvā jaunu pabalsta veidu. Vientuļi pensionāri, invalīdi, maznodrošinātās personas, personas, kuru vidējie ienākumi pēdējos 3 mēnešus nepārsniedz valstī noteikto minimumu, saņems kompensāciju par pārmaksu, kas radīsies, apmaksājot sadzīves atkritumu izvešanas pakalpojumu, - vienreizēju pabalstu 17 eiro apmērā gadā. Par pabalsta ieviešanu pirmdien, 16.decembrī, ārkārtas sēdē vienbalsīgi nobalsoja pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti.

Pabalsts tiks aprēķināts par laiku no 1.oktobra līdz 1.jūnijam, un no pašvaldības budžeta pabalsta izmaksāšanai plāno iedalīt vairāk nekā 71 000 latu.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Pētera Dzalbes vārdiem, no SIA „DDzKSU” apkalpotajiem 9 000 dzīvokļu īpašniekiem uz minēto pabalstu var pieteikties aptuveni 6 000 cilvēku.

Sociālo lietu pārvaldes juriste Olga Strelkova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pabalsta saņemšanai pilsētniekiem nevajadzēs iesniegt lielu dokumentu daudzumu. Pēc viņas vārdiem, galvenais esot dokuments, kas apstiprina, ka cilvēkam ir piešķirts attiecīgais statuss, kas saskaņā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem ļauj viņam pretendēt uz pabalsta saņemšanu. Sociālo lietu pārvaldes darbinieki paši pieprasīs no dažādām instancēm pārējo nepieciešamo informāciju.


Написать комментарий