Vai pašvaldība nav atbildīga par drošību uz 18.novembra tilta?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, gaisa tilts 18.novembra ielā, Daugavpilī, tika atvērts satiksmei novembra beigās, taču ekspluatācijā šis posms nav nodots, jo darbi ielas rekonstrukcijas projekta ietvaros tiks turpināti nākamgad.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja portālam Gorod.lv, ka līdz ziemai uz tilta tika ieliktas divas asfalta kārtas, lai varētu atvērt tiltu satiksmei. Neskatoties uz to, ka, atvērot tiltu satiksmei, pilsētas vadība lūdza autovadītājus šajā posmā būt uzmanīgākiem un pārvietoties ar pareizi izvēlēto ātrumu, CSNg uz tilta joprojām notiek.

P.Dzalbe paskaidroja, ka sliežu galviņa atrodas visai augstu, un, šķērsojot sliedes, autovadītāji bieži vien netiek galā ar transporta līdzekļa vadīšanu, un notiek avārijas. Tādēļ tika pieņemts lēmums šajā 18.novembra ielas posmā uzstādīt papildus ceļa zīmes: ātruma ierobežojuma līdz 30 km/st. ceļa zīmi, kā arī ceļa zīmi, saskaņā ar kuru 18.novembra un Varšavas ielu krustojumā no plkst.17:00 līdz 19:00 var pārvietoties tikai taisni.

Laiks rādīs, vai šīs ceļa zīmes palīdzēs uzlabot situāciju. Pagaidām notiek visādi: pirmdien, 16.decembrī, ap plkst.19:00 kārtējā automašīna (Mitsubishi) nonāca uz ietves starp Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāli un tiltu, un tikai pateicoties aizsargbarjerai nenoslīdēja pa nogāzi.

Jāatzīmē, ka, stāstot portālam, kā rīkosies Dome, ja pašvaldībā vērsīsies autovadītāji, kuru transporta līdzekļi tika bojāti šajā ceļa posmā, P.Dzalbe atzīmēja, ka 18.novembra iela tiek uzskatīta par būvlaukumu un atrodas firmas „Binders” pārziņā, tādēļ šī firma esot atbildīga par ielas uzturēšanu kārtībā. Šajā gadījumā Domei nav jākompensē autovadītājiem zaudējumi, tādēļ iespējamas sūdzības tiks izskatītas un nosūtītas atbildīgām personām.


Написать комментарий