ES zina, kā pārvarēt Ukrainas ekonomisko krīzi

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Eiropas Savienībā ir pārliecināti, ka pašreizējās sarežģītās Ukrainas situācijas atrisinājums ir obligāts priekšnosacījums pastāvošo ekonomisko grūtību pārvarēšanai.

Šo viedokli izteica ES Augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrīna Eštone pēc ES Ārlietu padomes sēdes Briselē.

Tāpat viņa apliecināja, ka ES arvien vēlas parakstīt Asociācijas vienošanos ar Ukrainu. Pēc visu atbilstošo nosacījumu izpildes Ukraina tiks iekļauta brīvās tirdzniecības zonā. Ketrīna Eštone ir pārliecināta, ka Asociācijas vienošanās parakstīšana ar ES palīdzēs piesaistīt ārējās investīcijas Ukrainas ekonomikā, – ziņo telegraf.com.ua.

Turklāt ES pārstāve pauda gatavību palīdzēt Ukrainai: „Tāpat mēs atzīmējam nepieciešamību meklēt izeju no politiskā strupceļa dialogā starp dažādiem Ukrainas politiskajiem spēkiem. Un mēs esam gatavi iekļauties šajā procesā”. ES dalībvalstu ārlietu ministriju vadītāji atbalsta augsto Ukrainas sabiedriskā atbalsta līmeni valsts integrācijai Eiropā.

Eštone atgādināja par ES prasībām Ukrainas varas iestādēm: veikt pienācīgu spēka izmantošanas gadījumu pret demonstrantiem izmeklēšanu, kā arī visu miermīlīgo akciju dalībnieku atbrīvošanu. 


Написать комментарий