P.Savostjanovs: Trīspusējā sadarbības konsultāciju padome varētu kļūt par labu informācijas kanālu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka pietiekami sen nav notikušas Trīspusējās sadarbības konsultāciju padomes (domes pārstāvji, arodbiedrība un biznesa struktūras) sēdes.

Direktoru un uzņēmēju padomes vadītājs Pjotrs Savostjanovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka sēdes nenotika jau iepriekšējā Daugavpils pilsētas domes sasaukuma laikā: „Iepriekšējā Domes vadība, kura parasti sasauca sēdes, pārstāja to darīt pusgadu pirms pašvaldību vēlēšanām, t.i., pēdējā sēde notika pagājušā gada ziemā. Vēlāk ierosināju izskatīšanai dažādus jautājumus, taču Trīspusējā sadarbības konsultāciju padomes sēde netika sasaukta”.

Pēc P.Savostjanova domām, Trīspusējā sadarbības konsultāciju padome esot nepieciešama: „Minētā padome tika izveidota, kad pilsētas mēra amatā bija Jānis Lāčplēsis, taču jaunais Domes sasaukums nesteidzas atjaunot padomes darbu. Strādājot bez šāda veida organizācijām, var pavisam izolēties no pilsētniekiem.

Uzskatu par nepareizu to, ka padomei nebija pastāvīga vadītāja. Tika plānots, ka pilsētas dome sasauks šo padomi, bet pārējie ierosinās jautājumus izskatīšanai, taču tā nenotika.

Plānoju ierosināt pilsētas domei atjaunot padomes darbu, jo padome varētu kļūt par labu informācijas kanālu. Padomes sēdēs var saņemt daudz informācijas, jo tajās piedalās pilsētas domes un arodbiedrību pārstāvji, uzņēmēji un republikas līmeņa organizāciju pārstāvji”.


Написать комментарий