Iededza Ziemassvētku egli kopā ar Valsts prezidentu

foto: prezident.lv
foto: prezident.lv

Šī gada 5.decembrī  Rīgā, Melngalvju namā notika svinīgs pasākums, uz kuru Valsts prezidents Andris Bērziņš un Dace Seisumas kundze bija aicinājuši 17 Latvijas ģimenes, tai skaitā  Štolceru ģimeni no Līvānu novada, ziņo Līvānu novada portāls.

Pasākums sākās ar pieņemšanu Melngalvju namā un noslēdzās ar svinīgu Ziemassvētku egles iedegšanu Rātslaukumā.

Atklājot pasākumu, Valsts prezidents teica „Labdien cienījamie ģimeņu eglītes dalībnieki! Es aicinu jūs visus justies šeit šodien kā mājās, jo visi jūs esat to pelnījuši. Jūs esat labi strādājuši, labi mācījušies, un šis vakars ir jums”.

Pieņemšanā pie Valsts prezidenta tradicionāli tiek aicinātas stiprākās Latvijas ģimenes, kuras ar savu dzīvesveidu un rīcību pelnījušas tikt īpaši godinātas.

Štolceru ģimene ir viena no stiprākajām, saliedētākajām un draudzīgākajām ģimenēm Līvānu novadā. Tēvs Edvīns ir SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” iecirkņa vadītājs, bet mamma Vineta strādā Līvānu slimnīcā par oftalmoloģi. Viņiem ir trīs erudīti, aktīvi un daudzpusīgi dēli: Kristaps, Valts un Ilmārs - daudzu mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji novada, reģiona un valsts mērogā, radoši un sportiski bērni un jaunieši, kuriem ir teicamas un izcilas sekmes. Valts ir Līvānu 1.vidusskolas 12.klases skolnieks, bet Ilmārs – 5.klases skolnieks. Kristaps ir Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas fakultātes students, kas nu jau uzsācis patstāvīgu ģimenes dzīvi. Uz pasākumu viņš bija ieradies kopā ar savu otro pusīti – Agnesi, kura tāpat kā Kristaps studē medicīnu.

Ikviens, kurš pazīst šo ģimeni, zina, ka tā visu dara kopīgi, atbalstot un uzmundrinot viens otru. Vai tās ir Līvānu 1.vidusskolas aktivitātes, ekskursijas, kultūras pasākumi vai  darbi personīgās mājas pagalmā, tajos piedalās gan abi vecāki, gan bērni. Vecāki sniedz maksimālu atbalstu bērnu izglītošanai un izaugsmei, aktīvi iesaistās Līvānu 1.vidusskolas Vecāku kluba darbībā, skolas Padomē, kā arī visa novada dzīvē. 2012.gadā Štolceru ģimene saņēma Līvānu novada domes Atzinības rakstu nominācijā „Izglītība” par atbalstu un aktīvu līdzdalību izglītības procesos Līvānu novadā un ģimenes kā vērtības stiprināšanu sabiedrībā.

Kā pastāstīja Vineta Štolcere, pasākums Melngalvju namā noritējis Ziemassvētku noskaņās – ar koncertu, apsveikumiem un dāvanām. Katra no ģimenēm sniedza nelielu priekšnesumu. Štolceru ģimenes vidējais dēls Valts spēlēja akordeonu, ģimene kopīgi nodziedāja Ziemassvētku dziesmu. Par piemiņu no šī pasākuma katra ģimene saņēma dāvanu - svečturi ar Rīgas simboliku un piemiņas lata monētu  – „Akmens monēta”. Noslēgumā visi klātesošie tika aicināti ārā, kur Rātslaukumā pie Melngalvju nama tika iedegta lielā Ziemassvētku egle.


Написать комментарий