Glābējs no Daugavpils, kurš izteica viedokli par traģēdiju Zolitūdē, var tikt sodīts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība paziņojusi presei, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 2.daļas komandierim-leitnantam Jānim Seņkānam piemērots rājiens par izteikumiem Kurzemes televīzijā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. 

Tāpat plašsaziņas līdzekļos ir publicēta informācija, ka dienesta pārbaude ierosināta arī pret kādu glābēju no Daugavpils. Portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie Latgales reģiona brigādes komandiera Česlava Šmuksta, kurš norādīja, ka, atšķirībā no Liepājas glābēja, glābējam no Daugavpils rājiens neesot izteikts, šobrīd notiek izmeklēšana. 

„VUGD Latgales reģiona brigādes vecākais inspektors Dmitrijs Karpovs vietējās televīzijas tiešajā ēterā izteica savu personīgo viedokli par to, ka Zolitūdē notikušajos glābšanas darbos bija jāiesaista Krievijas ĀSM, šo informāciju izmantoja dažādi plašsaziņas līdzekļi un tagad sakarā ar izteikumiem ir uzsākta izmeklēšana”, pastāstīja Č.Šmuksts.

Uz korespondenta jautājumu par to, vai VUGD pārstāvji nedrīkst izteikt savu viedokli, kas balstās viņu pieredzē, Č.Šmuksts atbildēja, ka, protams, viņiem ir šādas tiesības, tomēr VUGD pārstāvjiem jāsaprot, ka viedokļa pamatā jābūt faktiem un viņiem jāatbild par saviem vārdiem. Viņiem jāsaprot, ka jebkurā situācijā viņi ir oficiālas personas.

Latgales reģiona brigādes komandieris nevarēja teikt, cik ilgi notiks izmeklēšana, tomēr atzīmēja, ka aizstāvēs kolēģa tiesības.
Jāatzīmē, ka Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība uzskata par nepieļaujamu, ka darbinieki tiek sodīti par dažādiem izteikumiem plašsaziņas līdzekļos. Pēc arodbiedrības pārstāvju domām, šīs negatīvas vajāšanas prakses piemērs ir arī Latvijas neatliekamās medicīniskās palīdzības direktora vietnieka Mārtiņa Šica atstādināšana no amata. 

„Nepamatota darbinieku vajāšana un iebiedēšana liecina par valsts nespēju sakārtot infrastruktūru, normatīvos aktus, panākt ekonomikas izaugsmi, aktivitāšu vietā tiek izmantotas represīvas metodes”, rakstīts arodbiedrības vēstulē.


Написать комментарий