Pentagons: ASV neatteiksies no pretraķešu aizsardzības pie Krievijas robežas

foto: eurasian-defence.ru
foto: eurasian-defence.ru

Vienošanās, kuras ļāva apturēt Irānas kodolprogrammu, nepiespiedīs ASV atteikties no pretraķešu aizsardzības elementu būvniecības Krievijas robežu tuvumā.

Par to nesen paziņoja Pentagona vadītājs Čaks Heigels video konferences laikā ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, ziņo Vašingtonas aizsardzības resors.

Kā uzsver Krievijas ĀM, Ženēvas vienošanās, pēc kuras rezultātiem Irāna piekrita apturēt savu kodolprogrammu apmaiņā pret starptautisko sankciju atcelšanu, padara ASV Eiropas pretraķešu aizsardzības būvniecības sistēmas argumentus par nepamatotiem.  

„Ministrs Heigels atzīmēja, ka kopējais grupas „pieci plus viens” darbības plāns (pieci ANO DP locekļi un Vācija, kuri vadīja sarunas ar Irānu) neizslēdz nepieciešamību, lai ASV un Eiropas sabiedrotie turpinātu realizēt pretraķešu aizsardzības plānus Eiropā”, – teikts Pentagona paziņojumā, kuru citē RIA „Novosti”.

Pēc aizsardzības resora vadītāja vārdiem Maskavai nav jāuztraucas par raķešu sistēmu izvēršanu. „ASV un NATO raķešu aizsardzības pūliņi neapdraud Maskavu. Tāpat viņš aicināja abas puses turpināt konsultācijas par nākamajiem raķešu aizsardzības plāniem Eiropā”, – piebilda ar atsauci uz Heigelu Pentagonā.


Написать комментарий