ASV ebreju organizācijas ir sašutušas par Makleina un Tjagniboka tikšanos

foto: izvestia.ru
foto: izvestia.ru

ASV nezināja, ar ko atrodas uz vienas Maidanas skatuves, paziņoja organizācijā.

ASV un Izraēlas ebreju organizācijas sašuta par ASV senatora Džona Makleina uzvedību, kurš vizītes laikā Kijevā cieši saskārās ar nacionālsociālistiskās partijas „Brīvība” vadītāju Oļegu Tjagniboku, kurš ietilpst 10 draudīgāko pasaules antisemītu sarakstā.

„Makleins pieļāva kļūdu. Viņam nebija priekšstata, ar ko atrodas uz vienas skatuves. Ja viņš zināja, kas ir Tjagniboks, tas ir daudz nopietnāk. Tas liecina par to, cik neizvēlīgi ir Amerikas politiķi”, – paziņoja Simona Vīzentāla centra Jeruzalemes nodaļas vadītājs Efraims Zurofs.

Tjagniboks un viņa vietnieks Mirošņičenko, pēc Zurofa vārdiem, ir ierakstīti bīstamāko 10 pasaules antisemītu 2012. gada sarakstā, kuru sastādīja Simona Vīzentāla centrs, kura galvenā mītne atrodas Losandželosā. Tas tika nodots ASV Valsts departamentam ar ieteikumu ierakstīt šos cilvēkus sarakstā, kuru atrašanās ASV teritorijā nav vēlama, – ziņo segodnya.ua.

Atgādināsim, ka svētdien Džons Makleins uzstājās Kijevā Neatkarības Maidanā un paziņoja par ASV atbalstu Ukrainas virzībai uz Eiropu. Pirms tam viņš tikās ar Ukrainas ĀM vadītāju Leonīdu Kožaru, ar Ukrainas opozīcijas partiju līderiem un apsolīja Senātā atbalstīt sankciju ieviešanu pret amatpersonām, kuras ir vainīgas cietsirdīgā Eiromaidana dalībnieku izklīdināšanā.


Написать комментарий