Kādas Eiropas valstis ir pievilcīgākās ieguldījumiem nekustamajos īpašumos?

foto: guidedmunich.com
foto: guidedmunich.com

Stabilitātes reitingā iekļuva lielākās Eiropas pilsētas un modernie kūrorti.

Investīcijas ārzemju nekustamajos īpašumos ir viens no populārākajiem kapitāla saglabāšanas un pat pavairošanas instrumentiem. Pēdējās desmitgades laikā daudzi Krievijas pilsoņi dod priekšroku pirkt dzīvokļus un villas Eiropā, jo tur cenas bieži ir salīdzināmas ar dzīvokļu cenām galvaspilsētās.

Kādas Eiropas valstis ir stabilas un pievilcīgas ieguldījumiem nekustamajos īpašumos? Kādu nekustamo īpašumu labāk izvēlēties – dinamisko Minheni vai solīdo Londonu – stāsta portāla par nekustamajiem īpašumiem ee24.ru eksperte Valērija Miškina.

1. Minhene

Uzreiz trīs pilsētas iekļuva pievilcīgāko reģionu investīciju ārzemju nekustamajā īpašumā sarakstā. Šādi ir Emerging Trends in Real Estate Europe ekspertu pētījuma rezultāti. Bavārijas galvaspilsēta apsteidza Berlīni un atrodas reitinga pirmajā vietā. Vācijā vismazākais bezdarba procents un vislielākā Minhenes iedzīvotāju pirktspēja ir laba garantija investoriem. Bavārijas galvaspilsētā dzīvokļu cenas atkarībā no rajona svārstās no 3 līdz 5 tūkst. eiro par kvadrātmetru.

2. Berlīne

Reitinga otrajā vietā atrodas Vācijas galvaspilsēta, kurā iebrauc daudzi augsti kvalificēti speciālisti. Berlīnes ekonomikas izaugsme pozitīvi ietekmē dzīvojamo nekustamo īpašumu tirgu, kurš pēc investoru domām kļuva par populārāko sektoru. Turklāt kvadrātmetra cena sastāda apmēram 3 tūkst. un mazāk eiro.

3. Londona

Londona ir viena no pasaules drošākajām un stabilākajām pilsētām. Tās īpatnība ir nekustamā īpašuma tirgus likviditāte un augsta kvadrātmetra cena. Dzīvokļu cenu līmenis ir mainīgs – no 13 līdz 20 tūkst. eiro par kvadrātmetru, māja Londonas centrā izmaksās 19–20 tūkst. eiro par kvadrātmetru. Lielbritānijas galvaspilsētā pārsvarā pērk un pārdod Premium klases mājokļus un prestižus ofisus klasiskajos kvartālos, kā arī populāra ir noma, kuras augstais pieprasījums garantē jūsu ieguldījumu atmaksāšanos.

4. Parīze

Augstais pieprasījums no studentu puses nomāt pilsētā mājokli un nekustamā īpašuma tirgus stabilitāte garantē jūsu investīciju atmaksāšanos Parīzes nekustamajos īpašumos. Kaut gan dzīvokļa kvadrātmetra cena var sasniegt 55 tūkst. eiro, vidējā cena sastāda apmēram 8440 eiro par kvadrātmetru un pat mazāk atkarībā no izvēlētā rajona.

5. Vīne

Drošās Austrijas galvaspilsēta šodien ir visai pieprasīta. Tiesa, Vīne nav lēta pilsēta: kvadrātmetrs izmaksās 2500–3500 eiro, bet ieguldījumi elitārā nekustamajā īpašumā sākas ar 1,5 milj. eiro. Cenas pieaug stabili – 10–15% gadā. Turklāt peļņu nesīs gan studentu apartamenti, kurus var izīrēt, gan arī elitāri objekti.

6. Venēcija

Itālijas nekustamie īpašumi, pateicoties tirgus stabilitātei, jau sen ir populāri. Roma, Florence, Venēcija vienmēr ir piesaistījusi un piesaistīs investorus, nomniekus un pircējus. Nekustamā īpašuma cenas Itālijā stipri atšķiras atkarībā no reģiona. Piemēram, apakšējais dzīvokļa cenas slieksnis Venēcijā ir apmēram 750 tūkst. eiro.

7. Francijas Rivjēra

Šodien tā ir populāra bagāto cilvēku vidū tāpat kā 19. gadsimtā. Tas izskaidro arī stabilo nekustamā īpašuma cenu pieaugumu. Dzīvoklis te maksā ne mazāk kā 60 tūkst. eiro, bet māja piekrastē – ne mazāk par 45 tūkst. eiro. Nicā māju cenas sākas ar 140 tūkst. eiro, bet dzīvokļa kvadrātmetrs maksā apmēram 4 tūkst. eiro. Francijas Rivjērā nav cenu robežas – elitāra nekustamā īpašuma cena var tikt izteikta miljonos eiro.

8. Ibisa

Modernā Spānijas kūrorta atrašanās reitingā ir izskaidrojama ar cenu stabilitāti un popularitāti Eiropas jauniešu vidū. Peļņa no nekustamā īpašuma izīrēšanas ir garantēta. Turklāt zemie komunālie maksājumi un nodokļi padara investīcijas Spānijas nekustamajos īpašumos vēl izdevīgākus. Mājokļa kvadrātmetra cena sastāda apmēram 2800 eiro.

9. Ženēvas ezers

Nekustamo īpašumu ienesīgums, neskatoties uz tirgus sezonalitāti, pie Ženēvas ezera ir diezgan stabils un pēc analītiķu domām sastāda 8% gadā. Skaistā daba un maigais klimats padara reģionu par brīnišķīgu dzīves vietu, bet tādu ekonomisko un finanšu centru kā Ženēva un Lozanna tuvums garantē investīciju pievilcību. Mājokļu kvadrātmetra cena reģionā sastāda apmēram 2500 eiro.

10. Gibraltāra

Lielbritānijas Gibraltāra pagaidām nav pārāk populāra Krievijas investoru vidū salīdzinājumā ar citām Eiropas galvaspilsētām, kaut gan ierobežotā teritorija garantē pastāvīgu mājokļu pieprasījumu. Vēl vien būtisks pozitīvs moments ir tas, ka te netiek iekasēts ienākuma nodoklis vai nodoklis par īpašuma nodošanu mantojumā. Dzīvokļu un apartamentu cenas Gibraltārā sākas ar 350 tūkst. eiro.


Написать комментарий