Lēmumu par SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizāciju deputāti pieņēma aptuveni 10 minūšu laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.decembrī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē tika lemts jautājums par SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas uzsākšanu.

Sēde noslēdzās ļoti ātri, ziņotājs – izpilddirektors Andreja Kursīša – aptuveni triju minūšu laikā izklāstīja jautājuma būtību, debates aizņēma kādas piecas minūtes.

Lēmuma projekts pared SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas uzsākšanu, nodalot Daugavpils pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojuma daļu un pievienojot to AS „Daugavpils satiksme” – bijušajai AS „Tramvaju uzņēmums”. SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas procesu uzdeva kontrolēt pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Pēterim Dzalbem.

Saskaņā ar lēmumu, AS „Daugavpils satiksme” tiks nodots viss īpašums, kas ir nepieciešams pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojuma sniegšanai, kā arī ar uzņēmuma darbiniekiem esošās darba saistības.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka uz reorganizācijas laiku SIA „Daugavpils autobusu parks” pašreizējam vadītājam Sergejam Mihailovam tiks atļauts sešu mēnešu laikā palikt gan SIA „Daugavpils autobusu parks”, gan AS „Daugavpils satiksme” valdes locekļa amatā. Visu šo laiku viņš strādās kopā ar Ēvaldu Mekšu.

Uz jautājumu, kad varētu būt pabeigts reorganizācijas process, pilsētas mērs atzīmēja, ka ideālā gadījumā tas noslēgsies pēc pusgada, taču pastāv iespēja, ka reorganizācijas process tiks pabeigts aptuveni pēc deviņiem mēnešiem. Turklāt, sadalot tehniskās un remonta bāzes, pirmkārt vērā tiks ņemtas pilsētas pārvadātāja vajadzības.

Domes vadība apsolīja sekot līdzi tam, lai viss būtu kārtībā arī ar pārvadājumiem rajona teritorijā. Tiek plānots, ka nākotnē starppilsētu pārvadājumiem varētu piesaistīt arī citas pašvaldības. Rezultātā lēmuma projekts tika vienbalsīgi apstiprināts.

Domes izpilddirektors A.Kursītis apliecināja portālam Gorod.lv, ka visi reorganizētā uzņēmuma darbinieki tiks nodarbināti un saglabās visas viņiem pienākošas sociālās un ekonomiskās garantijas, jo darbinieku tiesību ievērošana esot pašvaldības pirmkārtējs uzdevums. Arī pilsētniekiem nav pamata uztraukties, ka no 2014.gada 1.janvāra sabiedriskā transporta kustības organizācijā varētu rasties problēmas. Galvenais, lai šis pakalpojums joprojām būtu sniegts kvalitatīvi un nepārtraukti.

 „Mainās tikai uzņēmuma nosaukums, darbinieki nezaudēs ne darba algu, ne atvaļinājuma iespējas, ne citas tiesības. Reorganizācijas sākumā tiks sastādīts pasākumu saraksts, noteikts reorganizācijas procesa laiks, atbildīgas personas. Uzņēmuma reorganizācijas process ir sīki aprakstīts Komerclikumā, kura prasības tiks ievērotas”, paskaidroja A.Kursītis.


Написать комментарий