“TopGear godalgas 2014” trasē “333” noskaidro drošāko auto

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Kurš no jaunajiem auto drošības jautājumus risina visnopietnāk? Atbildi uz šo jautājumu jāsniedz "TopGear godalgas 2014" nominācijai Gada drošākais auto. Atklājot "TopGear godalgas 2014" otro nedēļu, konkursa braucēju komanda pirmdien, 16. decembrī, ieradās "Sporta kompleksa 333" drošas braukšanas poligonā.

"Modernie automobiļi vairs nav iedomājami bez kompleksām drošības sistēmām, un, manuprāt, jaunajām mašīnām tādām arī ir jābūt. Tās autobraucējus pasargā visnegaidītākajās situācijās, kad pieredzes un iemaņu trūkums neļauj reaģēt ātri un precīzi," pēc brauciena poligonā teica kompleksa "333" pārstāvis, pazīstamais autosportists Haralds Šlēgelmilhs.

"Tomēr jāpatur prātā, ka pat visgudrākās tehnoloģijas nevar aizstāt laicīgu ceļa un satiksmes novērtēšanu un atbilstošu rīcību. Drošas braukšanas elementiem ir jābūt dabiskai prasmju sastāvdaļai," piebilda Šlēgelmilhs.

Programmas gaitā "TopGear godalgas 2014" pievienojās arī starptautiskiem panākumiem bagātais motokaskadieris Jānis Rozītis un kompānijas "BRC" lietoto automobiļu eksperts, Latvijas divkārtējais čempions autorallijā Matīss Mežaks, kuru intereses lokā ātri vien nonāca jaunākās paaudzes ātrie hečbeki.

"Es pārstāvu to braucēju paaudzi, kas automobiļos visaugstāk vērtē vienkāršību un tiešumu. Šī ir vieta, kur trenējos ar motociklu, tāpēc bija interesanti tādā pat režīmā izmēģināt jaunās mašīnas," rezumēja Jānis Rozītis.


Написать комментарий