73 gadus vecs vīrietis mazuļa augumā. Atrasts patiešām visīsākais cilvēciņš pasaulē

foto: AFP
foto: AFP

Viņam ir sirma bārda, bet augums - vien 40,6 centimetri! Veicot mērījumus ar lineālu, pastāv iespējamība, ka 73 gadus vecais Masters Nau varētu tikt oficiāli atzīts par visīsāko vīrieti pasaulē.

Nepālietis Masters Nau šajās dienās ieradies Katmandu pilsētā, kur Ginesa pasaules rekorda pārstāvji veic viņa auguma mērījumus, lai oficiāli titulētu Masteru kā visīsāko pieaugušo cilvēku pasaulē.

Šobrīd pasaulē īsākā cilvēka tituls pieder arī nepālietim Čadram Dangi, kura augums 54 centimetri, bet vecums - 74 gadi. Masteru Nau uz mērīšanos pavadīja viņa ģimene, jo tieši viņiem radās aizdomas, ka Masters ir īsāks nekā Čandra, un izskatās, ka tā arī ir. 

Mastera Nau augums ir 40, 6 centimetri, un līdz šim par šo cilvēku nekas nav bijis zināms tāpēc, ka Nau ar ģimeni dzīvo ļoti tālu no apdzīvotām vietām - Bhairahavā, nelielā pilsētiņā 350 kilometrus no Katmandu.

Ikdienā Masters Nau dzīvo sava jaunākā brāļa ģimenē, jo pats nespēj par sevi parūpēties. Nau visu mūžu bijis sīka auguma, taču uz vecumu kļuvis arvien mazāks. Viņa diena paiet invalīdu ratiņos, tomēr galva strādā raiti.


Написать комментарий