J.Lāčplēsis: Budžeta grozījumos vislielākā uzmanība tika pievērsta darba algām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.decembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja un nodeva gala lēmuma pieņemšanai grozījumus 2013.gada budžetā.

Saskaņā ar grozījumiem, pamatbudžeta ieņēmumi tika palielināti par 689 733 latiem, bet izdevumi – par 1 056 090 latiem. Pēc Domes Finanšu nodaļas vadītājas Edītes Upenieces vārdiem, budžeta palielināšana tika panākta, pateicoties nodokļu un soda naudas iekasēšanai. Savukārt starpība starp papildus apstiprināmajām ieņēmumu un izdevumu summām esot saistīta ar diviem kredītiem, kuri nesen tika paņemti SIA „Daugavpils ūdens” projekta un Nikolaja vārtu un ielas rekonstrukcijas projekta īstenošanai.

Izdevumu daļas pamatsumma – aptuveni 660 tūkst. – tiks novirzīta iestāžu darbinieku decembra darba algām, kuras plāno izmaksāt gada beigās. 103 tūkst. latu tiks izmantoti, lai segtu SIA „Daugavpils autobusu parks” zaudējumus. SIA „DDzKSU” pamatkapitāls tiks palielināts par 300 tūkst. latu, kas ir saistīts ar Domes sen pieņemto lēmumu par līdzfinansējuma iedalīšanu 1,8 miljonu latu apmērā siltummezglu ierīkošanai, patlaban pašvaldībai šim uzņēmumam jāiedala vēl 600 tūkst., puse no šīs summas tiks pārskaitīta. Pārējā izdevumu summa tiks sadalīta starp citām iestādēm un programmām.

Grozījumu izskatīšanas gaitā pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis pateicās Finanšu nodaļai par darbu ar nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, pateicoties kuriem budžeta pieaugums sastādīja gandrīz 400 tūkst. latu.

Budžeta grozījumos vislielākā uzmanība tika pievērsta darba algu izmaksāšanai, tādēļ gala lēmums par grozījumu apstiprināšanu tiks pieņemts ārkārtas sēdē 19.decembrī, paziņoja pilsētas mērs.


Написать комментарий