Nīderlandes prostitūtas pieprasa sev futbola pensijas 1

foto: shiza.com.ua
foto: shiza.com.ua

Nīderlandes prostitūtas vērsās tiesā ar pieprasījumu aizsargāt viņu tiesības uz pienācīgas pensijas saņemšanu.

Viņas lūdz, lai viņu tiesības pielīdzinātu futbolistu tiesībām, kuriem ir iespēja pārskaitīt uz savu pensijas kontu līdz 5 tūkst. eiro mēnesī bez aplikšanas ar nodokļiem. Pēc advokātu vārdiem prostitūtas, tāpat kā futbolisti veic diezgan smagu fizisku darbu jaunībā un viņu darba karjera nav ilga, – ziņo profi-forex.org.

Prostitūcija Nīderlandē

Jāatzīmē, ka prostitūcija Nīderlandē tika legalizēta no 2000. gada. Reģistrētajām seksa pakalpojumu sfēras darbiniecēm jāmaksā nodokļi, kā arī viņām ir tiesības uz pienācīgas pensijas saņemšanu, bet tiesībsargi atzīmēja, ka ar to nepietiek. Amsterdamas Populārajā Sarkano lukturu ielas kvartālā var sastapt pensijas vecuma sievietes, bet vairākums prostitūtu, kuras strādā vietējos bordeļos nav vecākas par 30 gadiem.

Igaunijā Tallinas policija paziņoja par pilnīgu uzvaru pār prostitūciju, bet Francijā ar prostitūtām cīnās, uzliekot sodus viņu klientiem.

Saskaņā ar BBC aģentūras datiem ikgadēja Nīderlandes prostitūtu peļņa sasniedz 625 milj. eiro gadā.

Eiropas „sociālās valsts” gals

Eiropas masu informācijas līdzekļi komentē Nīderlandes karaļa Vilema Aleksandra uzstāšanos nacionālajā televīzijā, kurā jaunais monarhs paziņoja: „Sociālā valsts ir beigusies”. Iespējams, ka viņam uzdeva to pateikt, jo viņš ir jaunākais no Eiropas karaļiem. Bet Vilemam Aleksandram nav jābaidās par konkurenci no citu pretendentu puses uz troni vai zaudējumu vēlēšanās. Lieta apstāklī, ka sabiedrībai nav „Vellera valsts” resursu, kura parādījās Eiropas valstīs pēc Otrā Pasaules kara, tādēļ to jānomaina ar „līdzdalības valsti”, kurā katrs cilvēks ir atbildīgs par savu finanšu drošību, ieskaitot vecumdienas. Dažas valsts sociālās funkcijas tiks deleģētas vietējās varas orgāniem un tiks realizētas atkarībā no to budžeta iespējām. „Līdzdalības valsts” koncepcija tās realizācijas praksē gadījumā sniegs iespēju samazināt valsts budžeta izdevumus, bet tas novedīs pie bezdarba pieauguma un liela nabadzīgu cilvēku skaita.


Написать комментарий

vai ta vāvere jau izplūkāta un izļurkāta.... ir jau vēl viens caurums sprauns....