Daugavpilī ir mājas avārijas stāvoklī, bet DzKSU nevar iniciēt to iedzīvotāju izmitināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par to, vai Daugavpils DzKSU ir veicis padziļinātu dzīvojamā fonda stāvokļa apsekošanu pēc traģēdijas Zolitūdē, uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenins apliecināja, ka bīstamu ēku DzKSU pārziņā nav, ir tikai avārijas situācijas, kuras var saglabāties pietiekami ilgu laiku.

Tāpat Jevgeņijs Oļenins atzīmēja, ka DzKSU veic pastāvīgu ēku un būvju stāvokļa uzskaiti, zina par noteiktu ēku problēmām un pievērš tām ciešu uzmanību.

Pietiekami sarežģīti izrādījās saņemt no DzKSU informāciju par apkalpojošās organizācijas plāniem par avārijas stāvoklī esošo māju (iepriekš tika ziņots, ka DzKSU pārziņā ir 10 šādas mājas) iedzīvotāju izmitināšanu. Šo jautājumu ieteica adresēt domes Mājokļu nodaļai.

Atbildot uz jautājumu par to, vai DzKSU iesniedza domē kādu pieteikumu par to, cik avārijas stāvoklī esošo māju iemītniekus jāizmitina (jo tieši apkalpojošā organizācija pirmā redz, kādā stāvoklī atrodas mājas), DzKSU izpilddirektore Valentīna Dedele paskaidroja, ka DzKSU nevar teikt domei, ka jāizmitina kaut kādu māju. Turklāt V. Dedele atzīmēja, ka DzKSU ziņo domei par to, kādu māju plaisas progresē, bet pēc tam dome pieņem lēmumu.

Par cik mājām, kuru iedzīvotāji jāizmitina, DzKSU darīja zināmu domei? Kā izrādījās, pagaidām tikai par vienu, bet par šī darba perspektīvām mums nepastāstīja, atzīmējot, ka viss būs atkarīgs no dzīvojamā fonda apsekošanas rezultātiem. 


Написать комментарий