Latvija paliek sausā un cieš sakāvi Vācijā

foto: hokejs.lv
foto: hokejs.lv

Latvijas hokeja izlase izbraukumā aizvadījusi otro pārbaudes spēli pret Vācijas valstsvienību.

Šoreiz nespēlējot Edgaram Masaļskim un Artūram Kuldam, Latvija otrajā trešdaļā ielaida trīs vārtus un beigās piedzīvoja sauso zaudējumu ar rezultātu 0:4.

Vakar Latvijas izlase spēles gaitā bija vadībā ar rezultātu 2:0, taču vēlāk ielaida trīs vārtus pēc kārtas un bija spiesta atspēlēties. 45 sekundes līdz pamatlaika beigām Andris Džeriņš izglāba Latviju no zaudējuma, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru nodrošināja Mika Indraša un Miķeļa Rēdliha precīzie bullīši. Kā jau tika plānots, salīdzinājumā ar vakardienas spēli Latvijai nebija vārtsarga Edgara Masaļska un kapteiņa Artūra Kuldas.

Pirmajā trešdaļā vienīgie divi vairākumi bija Latvijai, bet metienus vairāk izdarīja vācieši – 14 pret 10. Toties otrā trešdaļas sākumā, kad bija spēlētas divas minūtes, Vācija atklāja rezultātu – pēc Floriana Ketemera piespēles izcēlās Davids Volfs.

Trešdaļas vidū pirmo noraidījumu nopelnīja arī Latvija (Artūrs Kuzmenkovs), bet teju uzreiz pēc mazākuma izturēšanas par nepareizu uzbrukumu uz noraidīto soliņa devās Guntis Galviņš. Vācijai vajadzēja tikai 35 sekundes, lai dubultotu pārsvaru Augsburgas "Panthers" kapteinis Derils Boils (2:0).

Arī šajā vārtu guvumā piedalījās Hamburgas "Freezers" uzbrucējs Volfs, un 24 gadus vecais vācietis pusotru minūti pirms trešdaļas beigām ar precīzu metienu nokārtoja sev trešo rezultativitātes punktu – 3:0 mājinieku labā. Otrās trešdaļas sākumā vācieši neizmantoja vairākumu, bet trešdaļas vidū savā starpā saķērās Artūrs Ozoliņš un Patriks Hāgers, kuri nopelnīja pa 2+2+12 soda minūtēm.

Drīz pēc tam Vācija palika mazākumā, un Latvijas treneru štābs nekavējoties pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Vairākums palika nerealizēts, bet spēles pēdējā minūtē Matiass Plahta lika Mārim Jučeram, kurš laukumā devās neilgi pirms Vācijas otrajiem vārtiem, kapitulēt jau trešo reizi - 4:0. Vēl pamatlaika izskaņā vācieši vienreiz trāpīja pa Latvijas vārtu konstrukciju.

Latvijas izlasē par labāko tika atzīts Juris Štāls, bet mājiniekiem - vārtsargs Fēlikss Brikmans.


Написать комментарий